Life

Povestea surprinzătoare a lui Nicholas, băiețelul care a scris istorie după moarte. „Fiul meu a murit în 1994, dar inima lui s-a oprit abia în 2017”

Povestea surprinzătoare a lui Nicholas. Un băiețel de doar șapte ani a reușit să facă istorie după moartea sa și să schimbe o țară întreagă.
12.11.2023 | 14:14
Povestea surprinzatoare a lui Nicholas baietelul care a scris istorie dupa moarte Fiul meu a murit in 1994 dar inima lui sa oprit abia in 2017
Povestea surprinzătoare a lui Nicholas, băiețelul care a scris istorie după moarte. Foto: https://nicholasgreen.org/
ADVERTISEMENT

Povestea surprinzătoare a lui Nicholas, băiețelul care a scris istorie după moarte.

Povestea surprinzătoare a lui Nicholas, băiețelul care a scris istorie după moarte

Un băiețel a scris istorie după moarte. Nicholas a murit în 1994, dar inima lui s-a oprit abia în 2017. Tatăl băiețelului mort în mod tragic a povestit totul despre noaptea care i-a schimbat viața, și lui, dar și altor șapte oameni.

Nicholas avea doar șapte ani când și-a găsit sfârșitul. Copilul a fost ucis într-un eveniment în trafic, în timp ce se afla în vacanță cu familia în Italia.

ADVERTISEMENT

„Fiul meu a murit în 1994, dar inima lui s-a oprit abia în 2017”, a povestit tatăl micuțului. Cei doi părinți, Reg Green și Maggie, erau cu copiii lor în mașina în timp ce un alt vehicul i-a urmărit.

În mod inexplicabil, cineva din mașina cealaltă a decis să împuște luneta. Glonțul a nimerit un copil pe șapte ani, pe Nicholas.

ADVERTISEMENT

„Pentru prima dată, noi am realizat că ceva îngrozitor s-a întâmplat. Șocul provocat de faptul că l-am văzut așa a fost cel mai trist moment din viața mea. Îl priveam cum era împușcat și toată lumea mea s-a schimbat”, spunea tatăl copilului în cartea sa, „Efectul Nicholas”.

Ce înseamnă efectul Nicholas. Ce s-a întâmplat după moarte copilului

Moartea copilului a însemnat o tragedie pentru părinții săi și la un fenomen de amploare ce a luat loc. Părinții au decis să doneze organele micuțului, care au ajuns la șapte italieni.

ADVERTISEMENT

Inima a ajuns la un tânăr de 15 ani care a mai trăit încă 22 de ani de la acel moment. Andrea Mongiardo a murit în 2017 din cauza unui cancer.

Părinții copilului au fost invitați în Sicilia patru luni mai târziu pentru a se întâlni cu câțiva dintre cei care au primit organele fiului lor. De altfel, ei au ținut constant legătura cu toți cei care au primit o șansă la viață.

ADVERTISEMENT

Rata de donații din Italia a crescut enorm după moartea lui Nicholas, creșterea fiind pusă pe seama uciderii unui copil nevinovat. Ea s-a triplat în zece ani, iar creșterea a fost numită „efectul Nicholas”.

ADVERTISEMENT