Life

Povestea tragică din spatele filmului The Green Mile. Ce s-a întâmplat, de fapt, în realitate

Ce poveste tragică se ascunde în spatele filmului The Green Mile. Este inspirată dintr-un caz real. Despre ce este vorba?
16.06.2023 | 16:52
Povestea tragica din spatele filmului The Green Mile Ce sa intamplat de fapt in realitate
Ce poveste dramatică a inspirat filmul The Green Mile. Sursa foto: IMDb
ADVERTISEMENT

The Green Mile, unul dintre cele mai de succes filme din lumea cinematografică, ascunde o poveste tragică, inspirată dintr-un roman cu același nume, al cărei autor s-a inspirat la rândul său din fapte reale. Acestea, iată, au dus la apariția în 1999 a peliculei care se traduce  în limba română ”Culoarul morții”.

The Green Mile, filmul de succes inspirat dintr-o poveste tragică reală

The Green Mile s-a lansat sub regia lui Frank Darabont, după ce acesta a descoperit, în 1996, romanul omonim al lui Stephen King. Mulți dintre cei care au văzut filmul au început să plângă, impresionați de toată drama, care durează 3 ore.

ADVERTISEMENT

Pelicula a fost premiată de mai multe ori datorită poveștii impresionante. A fost nominalizată la patru premii Oscar, pentru: ”cel mai bun actor în rol secundar”, ”cel mai bun film”, ”cel mai bun sunet” și ”cel mai bun scenariu adaptat”. Totodată, a fost nominalizată și la Globul de Aur în rol secundar.

Despre ce este vorba în The Green Mile (Culoarul morții)

Culoarul morții este o dramă pe care trebuie să o vedeți măcar o dată în viață. Dacă nu ați apucat încă, iată un scurt istoric. Întreaga acțiune ”se învârte” în jurul lui John Coffey, un deținut de culoare și a unui gardian-șef, Paul Edgecomb. Acesta din urmă păzea un culoar al morții.

ADVERTISEMENT

În culoarul morții își petreceau ultimele zile din viață care care urmau a fi executați. Totul devine interesant când gardianul începe să aibă dubii asupra vinovăției condamnatului. John Coffey era închis sub acuzația de ucidere brutală a două fetițe, dar în pofida acestui fapt el părea blând și naiv și deținea puteri paranormale.

Caracterul bun al lui John Coffey l-a determinat pe Paul Edgecomb să-și pună semne de întrebare, mai ales că el se putea salva de la moarte datorită magiei pe care o putea face. Ce se întâmplă mai departe, trebuie să urmăriți pelicula și să aflați cazul real care a stat la baza ”The Green Mile”.

ADVERTISEMENT

Condamnarea la moarte pe nedrept a unui adolescent, sursă de inspirație pentru ”The Green Mile”

”The Green Mile” a fost mai întâi un roman care în 1996 a apărut în mai mult etape, timp de 6 luni. Cei care îl citeau așteptau cu sufletul la gură fiecare volum. Autorul, Stephen King, s-a inspirat din situația unui tânăr, pe nume George Stinney Jr.

În secolul al XX-lea, George Stinney Jr era cea mai tânără persoană din SUA care a fost condamnată la moarte. Originar din Carolina de Sud, la doar 14 ani, băiețelul afro-american s-a trezit arestat sub acuzația de ucidere a două fete, de 7 și 11 ani.

ADVERTISEMENT

Copilele au fost găsite fără suflare, în timp ce lângă ele se aflau o bucată de metal contondent, iar polițiștii au ajuns la concluzia că au fost bătute până la moarte. Ultima oară au fost văzute plimbându-se cu bicicleta și căutând flori. La un moment dat, una dintre ele l-a întrebat pe George Stinney Jr, dacă are habar de un anumit tip de flori.

Adolescentul avea o relație cu una dintre fete și, fără nicio dovadă, atât el cât și fratele mai mare s-au trezit luați de oamenii legii. Între timp, fratele lui George a fost eliberat, iar el și-ar fi recunoscut fapta printr-o declarație, dar care nu a fost arătată niciodată.

Un juriu compus din persoane de rasă albă l-au condamnat la moarte prin electrocutare pe adolescent, iar avocatul nu a dorit să conteste cazul, iar părinții nu aveau bani să facă apel. În ultimele zile din viață, lui George Stinney Jr nu i s-a permis nici măcar să fie vizitat de părinți, astfel că și-a văzut singur sfârșitul cu ochii în închisoarea din Columbia.

Abia în 2014 cazul lui George Stinney Jr s-a redeschis și a fost găsit nevinovat, dar a fost prea târziu. Obiectul cu care au fost ucise fetele cântărea mult peste cât putea ridica adolescentul condamnat la moarte pe nedrept. Mulți consideră că poliția a avut nevoie doar de un vinovat.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Codul Rutier. Defecțiunea pentru care șoferii trebuie să anunțe poliția imediat
Codul Rutier. Defecțiunea pentru care șoferii trebuie să anunțe poliția imediat
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul