Life

Povestea tragică din spatele filmului The Green Mile. Ce s-a întâmplat, de fapt, în realitate

Ce poveste tragică se ascunde în spatele filmului The Green Mile. Este inspirată dintr-un caz real. Despre ce este vorba?
16.06.2023 | 16:52
Povestea tragica din spatele filmului The Green Mile Ce sa intamplat de fapt in realitate
Ce poveste dramatică a inspirat filmul The Green Mile. Sursa foto: IMDb
ADVERTISEMENT

The Green Mile, unul dintre cele mai de succes filme din lumea cinematografică, ascunde o poveste tragică, inspirată dintr-un roman cu același nume, al cărei autor s-a inspirat la rândul său din fapte reale. Acestea, iată, au dus la apariția în 1999 a peliculei care se traduce  în limba română ”Culoarul morții”.

The Green Mile, filmul de succes inspirat dintr-o poveste tragică reală

The Green Mile s-a lansat sub regia lui Frank Darabont, după ce acesta a descoperit, în 1996, romanul omonim al lui Stephen King. Mulți dintre cei care au văzut filmul au început să plângă, impresionați de toată drama, care durează 3 ore.

ADVERTISEMENT

Pelicula a fost premiată de mai multe ori datorită poveștii impresionante. A fost nominalizată la patru premii Oscar, pentru: ”cel mai bun actor în rol secundar”, ”cel mai bun film”, ”cel mai bun sunet” și ”cel mai bun scenariu adaptat”. Totodată, a fost nominalizată și la Globul de Aur în rol secundar.

Despre ce este vorba în The Green Mile (Culoarul morții)

Culoarul morții este o dramă pe care trebuie să o vedeți măcar o dată în viață. Dacă nu ați apucat încă, iată un scurt istoric. Întreaga acțiune ”se învârte” în jurul lui John Coffey, un deținut de culoare și a unui gardian-șef, Paul Edgecomb. Acesta din urmă păzea un culoar al morții.

ADVERTISEMENT

În culoarul morții își petreceau ultimele zile din viață care care urmau a fi executați. Totul devine interesant când gardianul începe să aibă dubii asupra vinovăției condamnatului. John Coffey era închis sub acuzația de ucidere brutală a două fetițe, dar în pofida acestui fapt el părea blând și naiv și deținea puteri paranormale.

Caracterul bun al lui John Coffey l-a determinat pe Paul Edgecomb să-și pună semne de întrebare, mai ales că el se putea salva de la moarte datorită magiei pe care o putea face. Ce se întâmplă mai departe, trebuie să urmăriți pelicula și să aflați cazul real care a stat la baza ”The Green Mile”.

ADVERTISEMENT

Condamnarea la moarte pe nedrept a unui adolescent, sursă de inspirație pentru ”The Green Mile”

”The Green Mile” a fost mai întâi un roman care în 1996 a apărut în mai mult etape, timp de 6 luni. Cei care îl citeau așteptau cu sufletul la gură fiecare volum. Autorul, Stephen King, s-a inspirat din situația unui tânăr, pe nume George Stinney Jr.

În secolul al XX-lea, George Stinney Jr era cea mai tânără persoană din SUA care a fost condamnată la moarte. Originar din Carolina de Sud, la doar 14 ani, băiețelul afro-american s-a trezit arestat sub acuzația de ucidere a două fete, de 7 și 11 ani.

ADVERTISEMENT

Copilele au fost găsite fără suflare, în timp ce lângă ele se aflau o bucată de metal contondent, iar polițiștii au ajuns la concluzia că au fost bătute până la moarte. Ultima oară au fost văzute plimbându-se cu bicicleta și căutând flori. La un moment dat, una dintre ele l-a întrebat pe George Stinney Jr, dacă are habar de un anumit tip de flori.

Adolescentul avea o relație cu una dintre fete și, fără nicio dovadă, atât el cât și fratele mai mare s-au trezit luați de oamenii legii. Între timp, fratele lui George a fost eliberat, iar el și-ar fi recunoscut fapta printr-o declarație, dar care nu a fost arătată niciodată.

Un juriu compus din persoane de rasă albă l-au condamnat la moarte prin electrocutare pe adolescent, iar avocatul nu a dorit să conteste cazul, iar părinții nu aveau bani să facă apel. În ultimele zile din viață, lui George Stinney Jr nu i s-a permis nici măcar să fie vizitat de părinți, astfel că și-a văzut singur sfârșitul cu ochii în închisoarea din Columbia.

Abia în 2014 cazul lui George Stinney Jr s-a redeschis și a fost găsit nevinovat, dar a fost prea târziu. Obiectul cu care au fost ucise fetele cântărea mult peste cât putea ridica adolescentul condamnat la moarte pe nedrept. Mulți consideră că poliția a avut nevoie doar de un vinovat.

ADVERTISEMENT