News

Povestea tristă a lui Petru, cel mai ”bătrân” copil din Iași. Boala cumplită de care suferă acesta

Petru, cel mai ”bătrân” copil din Iași, suferă de o boală cumplită. La 38 de ani, gândește ca un micuț de 3 ani. Povestea tristă a acestuia.
16.03.2023 | 22:48
Povestea trista a lui Petru cel mai batran copil din Iasi Boala cumplita de care sufera acesta
Petru, cel mai ”bătrân” copil din Iași, suferă de o boală cumplită. Sursa foto: capturi Bzi.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Petru Botezatu este un cetățean din județul Iași care s-a născut cu o boală foarte rară, nanism. Într-o publicație locală, acesta este prezentat drept cel mai ”bătrân” copil din județ.

Petru, cel mai ”bătrân” copil din Iași, suferă de o boală cumplită. La 38 de ani, gândește ca un micuț de 3 ani

La 38 de ani ai săi, Petru are o înălțime de doar 120 cm. Viața sa este una extrem de grea. Locuiește în staul Horlești, comuna Rediu, și se descurcă destul de dificil. El și frații său au suferit mult după ce părinții lor au murit.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Petru are nuanțe cutremurătoare. Acesta a avut o copilărie dificilă. S-a trezit într-o casă de copii, iar imediat după ce a împlinit vârsta majoratului a fost adus acasă.

În ciuda vârstei sale, Petru nu se poate descurca singur. El gândește ca un copil de 3 ani. Așa se manifestă nanismul, o boală care se caracterizează printr-o statură mult mai mică, dar și retard mintal, conform Bzi.ro.

ADVERTISEMENT

Afecțiunea gravă de care suferă l-a împiedicat pe acesta să meargă la grădiniță sau la școală. Tocmai de aceea este retras și nu interacționează prea mult cu cei din jur. Toată ziua se joacă singur cu mașinuțe și păpuși. După moartea tatălui este îngrijit de Sandu Botezatu, în vârstă de 41 de ani, unul dintre cei 11 frați ai săi.

”El este exact ca un copil mic. Până acum 6 luni, Petru a locuit cu tatăl meu aici, pentru că eu mergeam la muncă prin diferite părți, pentru că nu sunt căsătorit și nu am o altă locuință.

ADVERTISEMENT

După ce a murit el, fratele meu nu mai avea cu cine să stea și m-am oferit să vin aici, chiar dacă nu mă pot angaja din cauza asta. Încercăm să trăim așa cum putem, dar este foarte greu”, povestește, cu lacrimi în ochi, Sandu, fratele lui Petru.

Necaz peste necaz pentru Petru. Un frate i-a incendiat casa

Anul trecut, cel mai ”bătrân” copil din Iași a trecut prin alte clipe de coșmar. Furios pe el și pe Sandu, un alt frate al acestora a dat foc casei părintești. Petru a suferit foarte mult.

ADVERTISEMENT

”Petru a suferit mult în ultima vreme, mai ales după ce ne-a ars casa. Un frate, care locuiește lângă noi, s-a enervat, fiindcă noi stăm tot aici, în casa părinților, și a dat foc la casă. Suntem 11 frați, dar suntem doar noi zilnic. Am fost o perioadă la o soră de-a noastră, iar lui nu i-a plăcut deloc.

Nu mai avea jucăriile lui, radio-ul, absolut nimic. S-a consumat foarte mult, iar acum, când ne-am întors aici, s-a bucurat tare mult. Deși nu avem condiții și trăim de pe o zi pe alta, cu greu, suntem liniștiți”, mai spune Sandu, în presa locală.

Petru și fratele care îl ajută, Sandu, trăiesc lunar dintr-o pensie de handicap și un ajutor în valoare de 1.800 de lei. Sunt bani puțini, dat fiind faptul că toate cheltuielile lunare care se adună depășesc cu mult această sumă.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe...
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe străzi pentru o pâine
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni