News

Povestea tristă a Zorayei, o tânără de 28 de ani care va fi eutanasiată în mai. Este sănătoasă din punct de vedere fizic

O tânără de doar 28 de ani din Olanda, perfect sănătoasă din punct de vedere fizic, va fi eutanasiată în mai. Povestea tristă a Zorayei.
09.04.2024 | 19:02
Povestea trista a Zorayei o tanara de 28 de ani care va fi eutanasiata in mai Este sanatoasa din punct de vedere fizic
Zoraya, o tânără de 28 de ani din Olanda, va fi eutanasiată, după ce a invocat depresia. Sursa foto: thefp.com
ADVERTISEMENT

Zoraya ter Beek, o tânără din Olanda în vârstă de 28 de ani, va fi eutanasiată la cerere în luna mai. Ea este sănătoasă din punct de vedere fizic, însă a decis să-și pună capăt vieții asistat din cauza altor probleme, unele de ordin psihic.

Zoraya, o tânără de 28 de ani din Olanda, va fi eutanasiată, după ce a invocat depresia. ”Voi muri acasă, alături de iubit și de pisicile mele”

La începutul acestui an, Lauren Hoeve, o tânără în vârstă de 28 de ani din Olanda, opta să-și pună capăt zilelor și suferinței, prin eutanasiere. Procedura extrem de controversată și criticată a avut loc pe 27 ianuarie, în prezența părinților și a celui mai bun prieten al său.

ADVERTISEMENT

Acum, tot în Olanda, este raportat un caz similar. Peste doar o lună, o tânără de aceeași vârstă va fi eutanasiată. Zoraya ter Beek a decis să-și pună capăt vieții în mod asistat din cauza luptei cu depresia, cu autismul și cu tulburările de personalitate. Gestul său a șocat o lume întreagă.

Nu cu mulți ani în urmă, Zoraya visa să devină psihiatru după ce s-a confruntat de-a lungul vieții cu mai multe probleme de sănătate mintală. Spune că a decis să fie eutanasiată după ce medicii ei i-au spus: ”Nu mai putem face nimic pentru tine. Nu vei fi niciodată mai bine”.

ADVERTISEMENT

Zoraya și iubitul ei de 40 de ani locuiesc într-un mic sat din Olanda, lângă granița cu Germania. Tânăra este programată să fie eutanasiată luna viitoare. Este decisă să facă acest pas, în ciuda faptului că este sănătoasă din punct de vedere fizic şi este îndrăgostită de iubit și de cele două pisici, relatează Fox News.

Ziua în care tânăra se va despărți de cei dragi a fost planificată în detaliu. Conform procedurii, un medic îi va administra mai întâi un sedativ, apoi un medicament care îi va opri inima. În tot acest timp, prietenul ei îi va sta alături.

ADVERTISEMENT

Mă întreabă dacă sunt pregătită. Îmi iau locul pe canapea. Mă va întreba din nou dacă sunt sigură, apoi va începe procedura și îmi va ura drum bun. Sau, în cazul meu, un somn plăcut, pentru că urăsc când oamenii îmi spun: ‘Eu nu plec nicăieri'”, a spus tânăra.

Tânăra recunoaște că se teme puțin de moarte: ”Mi-e puțin frică să mor, pentru că este necunoscutul suprem”

Zoraya nu va fi înmormântată. Tânăra nu mai are mulți membri ai familiei și a spus că iubitul ei îi va împrăștia cenușa într-un ”loc frumos din pădure” pe care l-au ales împreună.

ADVERTISEMENT

Mi-e puțin frică să mor, pentru că este necunoscutul suprem”, a spus ea. ”Nu am vrut să-mi împovărez partenerul cu nevoia de a păstra mereu un mormânt curat și îngrijit”, a mai spus Zoraya ter Beek.

În 2001, Olanda a devenit prima țară din lume care a legalizat eutanasia. În prezent, cel puțin opt țări de pe planetă au legalizat procedura. În aceste state, tot mai mulți oameni decid să își pună capăt vieții în timp ce suferă de o serie de alte probleme de sănătate mintală, precum depresia sau anxietatea.

ADVERTISEMENT