Sport

Poziția FRF după criticile lui Mircea Lucescu: „Pe termen lung te poți păcăli!”

Federația Română de Fotbal a reacționat după criticile lui Mircea Lucescu și consideră că acesta are dreptate în privința strategiei „tricolorilor”.
03.07.2023 | 22:43
Pozitia FRF dupa criticile lui Mircea Lucescu Pe termen lung te poti pacali
Poziția FRF după criticile lui Mircea Lucescu. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, consideră că România nu poate să abordeze defensiv toate meciurile în speranța unor rezultate bune, pentru că te poți păcăli pe termen lung.

Poziția FRF după criticile lui Mircea Lucescu

FRF a reacționat după criticile lui Mircea Lucescu, iar Andrei Vochin i-a dat dreptate până într-un punct tehnicianului: „Eu am văzut antrenamentele la echipa națională mare. Meciurile nu au fost pregătite doar pentru a ne apăra. Au fost multe antrenamente pentru zonă ofensivă și pentru meciul cu Kosovo.

ADVERTISEMENT

Doar că multe nu s-au regăsit pe teren, în Kosovo a fost și complicat cu terenul, iar echipa de start a fost schimbată în dimineața meciului.

La U21 nu știu cum sunt antrenamentele și nu mă pronunț. Pe termen lung nu e bine, dar pe termen scurt nu era bine să avem un joc plăcut și să avem 3 puncte doar cu Andorra și atât”.

ADVERTISEMENT

„Ca idee generală, sunt de acord, după cum în primele două meciuri s-a jucat la victorie și am avut adversari sub valoarea noastră. Când dai de adversari de valoare egală sau peste a noastră trebuie să te gândești și la altă tactică. În principiu sunt de acord cu ce spune domnul Mircea Lucescu, pentru că pe termen lung te poți păcăli la un moment dat.

La noi Mircea Lucescu e piscul. Te-ai fi așteptat să vină niște antrenori din spate și măcar să concureze cu dânsul. La noi, fotbaliștii se împăunează când reușesc să câștige două meciuri la noi în campionat, așa și antrenorii se împăunează și le numesc performanțe.

ADVERTISEMENT

Federația l-a ales pe Boloni, dar ajungi la un soi de negociere. S-a demonstrat acum cu Edi Iordănescu, faptul că ceea ce se temea domnul Boloni, nu s-a adeverit. Edi a terminat pe locul 4 grupa de Nations League și nu a fost dat afară”, a mai spus Andrei Vochin, la TV OrangeSport.

Ce a spus Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a criticat strategia României la ultimele meciuri din grupa de calificare pentru EURO 2024: „Am văzut, am rămas cu aceași impresie ca foștii fotbaliști, specialiști.

ADVERTISEMENT

Rezultatele la prima echipă sunt bune, dar modul în care le-au obținut nu e cel mai bun. În fotbal poate să te ajute o dată, dar cu timpul pierzi din asta. Depinde cum vor pregăti meciurile de acasă”.

„E dificil. Depinde de modul în care jucătorii sunt pregătiți. Și Săndoi, și Edi trebuie să facă o analiză serioasă cum pot aborda meciurile.

Dacă intri pe teren și te gândești să nu pierzi, e greu să câștigi. Se vede că jucătorii noștri au clasă, problema e cum îi organizezi. Eu cred că noi ducem lipsă de antrenori de nivelul pretențiilor noastre”, a mai spus Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT