Dacă ai poftă de ceva dulce, dar nu ai timp destul la dispoziție, poți încerca următoarea rețetă de prăjitură cu cocos. Este fără blat, astfel că nici nu va fi nevoie să te apropii de cuptor și nu durează mai mult de 10 minute să o pregătești.
Prăjiturile de casă sunt delicioase, dar nu toată lumea are timp și îndemânare să le pregătească. Dacă încă nu ți-a devenit cuptorul un prieten de nădejde, atunci poți începe cu rețete ușoare.
Prăjitura cu fulgi de cocos pe care ți-o propunem nu se face cu blat, acesta fiind înlocuit cu o combinație ingenioasă, astfel că nu are nevoie de coacere și te va ține în bucătărie numai 10 minute.
În plus, îți sunt de ajuns trei ingrediente, iar acestea sunt: lapte condensat, fulgi de cocos și cacao. Prin urmare, cu doar câțiva lei și în scurt timp vei avea un desert delicios.
Acum că am rezolvat problema ingredientelor, nu mai rămân de amintit decât pașii de preparare. Într-un bol, amestecă laptele condensat cu o parte din fulgii de cocos, pânâ când compoziția devine asemănătoare cu un blat.
Taie amestecul în două părți, dar nu egale. Una trebuie să fie cu două treimi mai mare decât cealaltă. Bucata mai micp se combină cu cacao și se mixează bine. La final, trebuie să fi obținut o compoziție ce poate fi rulată sub formă de baton.
Partea mai mare, ce va servi ca blat în această prăjitură cu cocos, se întinde bine pe o folie alimentară, sub forma unui dreptungi. Peste acesta se pune batonul cu cacao.
Ulterior, totul se rulează și se lasă la rece pentru cel puțin două ore. După aceea, se scote și se taie în bucăți mai mici, care vor fi date prin fulgii de cocos care au rămăs. Însă, rețeta este una versatilă.
Asta înseamnă că poți adăuga fără teamă bucăți de fructe în interior sau nucă măcinată pe deasupra. Totodată, laptele condensat poate fi înlocuit cu o cremă de vanilie făcută din gălbenușuri, zahăr pudră, unt, esența de vanilie, lapte și amidon.
Pentru crema ce poate fi folosită la prăjitura cu cocos amestecă gălbenușurile cu sare și zahărul pudră, apoi pune și laptele rece și amidonul. Se lasă pe foc până se îngroașă, amestecân des, iar final se adaugă și esența de vanilie.