Life

Tortul Raffaello, cea mai bună rețetă. Cum se prepară acest desert delicios

Cum se prepară tortul Raffaello. Desertul delicios pe care trebuie neapărat să-l încerci acasă. De ce ingrediente ai nevoie.
31.05.2023 | 11:42
Tortul Raffaello cea mai buna reteta Cum se prepara acest desert delicios
Cum se prepară tortul Raffaello. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tortul Raffaello este un desert delicios și îl poți prepara acasă la tine, dacă ai toate ingredientele necesare. Dacă respecți cu atenție fiecare detaliu, rețeta îți va ieși exact ca marilor cofetari.

Tortul Raffaello, desertul delicios pe care să-l încerci acasă. De ce ingrediente ai nevoie

Atunci când vrei să prepari un desert delicios pentru tine și cei dragi și simți că ai epuizat toate ideile, întotdeauna există ceva nou pe care să-l încerci acasă.

ADVERTISEMENT

Tortul Raffaello este un desert cu care îi vei surprinde plăcut pe cei dragi sau pe musafiri, în cazul în care organizezi o petrecere. Este un tort potrivit pentru orice gust și nu vei da greș cu el.

Deși pare că este o rețetă dificilă, totul va fi foarte simplu dacă respecți ingredientele recomandate, dar și fiecare pas pentru a-l prepara.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru blaturi: 

  • 200 g ciocolată albă de bună calitate
  • 200 g migdale măcinate
  • 75 g fulgi de nucă de cocos
  • 6 ouă mari întregi și încă două gălbenușuri
  • 180 g zahăr pudră
  • o lingură de esență de vanilie
  • 2 linguri de lapte

Ingrediente pentru ganache-ul de ciocolată albă: 

  • 200 g ciocolată albă de bună calitate
  • 60 ml smântână grasă
  • 2 linguri de rom cu aromă de nucă de cocos, opțional
ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru umplutura de mascarpone:

  • 325 g brânză Mascarpone
  • 2,5 linguri de rom cu aromă de nucă de cocos
  • 1,5 linguri de zahăr pudră
  • 2,5 linguri de fulgi de nucă de cocos
  • 60 ml smântână grasă

Ingrediente pentru ornare: 

  • 150 ml frișcă
  • 14 bomboane de ciocolată Raffaello
  • 5 linguri de fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare pentru tortul Raffaello

Mai întâi se prepară blaturile acestui desert. Înainte de a începe treaba, trebuie să preîncălzești cuptorul la 160 °C. Se ung baza și părțile laterale ale tăvilor de copt, iar baza se tapetează cu hârtie de copt.

ADVERTISEMENT

Se topește ciocolata albă într-un bol așezat la bain-marie, dar se poate și în cuptorul cu microunde. Se amestecă până când se omogenizează, după care amestecul se lasă deoparte.

Se separă ouăle, iar toate cele 8 gălbenușuri se pun în bolul unui mixer vertical, alături de zahăr și de esența de vanilie. Se mixează timp de 6 – 8 minute, până când compoziția va fi una deschisă la culoare.

Se încorporează o jumătate din cantitatea de nuci, apoi se adaugă și restul. Se încorporează apoi și fulgii de nucă de cocos, iar la final se adaugă ciocolata albă topită și laptele.

Cele șase albușuri se mixează într-un bol curat, cu ajutorul unui tel, până când amestecul devine o spumă tare. Se ia o lingură din compoziție și se încorporează în aluat înainte de a adăuga restul cantității. Se amestecă ușor, de jos în sus.

Compoziția se împarte în 4 forme cu diametrul de 20 cm. Dacă ai doar două forme sau chiar una, poți face acest pas în două sau patru reprize. Este important să speli forma de copt înainte de a o refolosi. De altfel, trebuie să o ungi și să o tapetezi din nou.

Fiecare blat pentru tortul Raffaello se coace timp de 15 – 17 minute în cuptorul preîncălzit. Blatul va fi gata atunci când capătă un aspect auriu și se ridică înapoi atunci când îl presezi ușor. Blaturile trebuie lăsate timp de 2 minute, notează temananc.ro.

Se trece apoi un cuțit ascuțit pe marginea formei și se răstoarnă blaturile pe rafturi de răcire, care se tapetează cu hârtie de copt peste care se presară zahăr pudră. Se lasă deoparte la răcit.

Tort Raffaello. Mod de preparare pentru ganache-ul de ciocolată și umplutura de mascarpone

Pentru a prepara ganache-ul, se topesc ciocolata și smântâna împreună într-un bol termorezistent. Se folosește din nou un bain-marie, dar și cuptorul cu microunde reprezintă o variantă.

Ganache-ul de ciocolată albă trebuie amestecat până când se omogenizează. Se adaugă apoi romul cu aromă de nucă de cocos, după care se lasă deoparte pentru a se îngroșa.

Acum se prepară umplutura de mascarpone, care este foarte ușor de făcut. Într-un bol se pun mascarpone, smântâna și romul cu aromă de nucă de cocos. Se strecoară zahărul pudră, după care se mixează ușor. Aici trebuie să folosești cea mai mică viteză a mixerului.

Trebuie să te oprești din mixat atunci când amestecul devine omogen. Nu trebuie să amesteci prea mult, altfel mascarpone se poate tăia. Pentru a încorpora cu ușurință fulgii de nucă de cocos, folosește o lingură mare de metal.

Cum se asamblează tortul Raffaello

Atunci când totul este gata și urmează să asamblezi tortul, blatul de bază se pune pe o farfurie răsturnată, iar deasupra se întinde un sfert din amestecul de mascarpone. Deasupra se așază apoi un strat de blat de cocos și migdale. Peste acest strat se întinde aproximativ jumătate din ganache-ul de ciocolată albă.

Se adaugă apoi încă un blat, iar deasupra lui se pune încă un sfert din amestecul de mascarpone. Se acoperă apoi cu ultimul strat de blat, iar restul de mascarpone se folosește pentru a acoperi părțile laterale ale tortului.

Crema trebuie să acopere și o margine subțire pe partea de sus a tortului, chiar dacă se va scurge o cantitate mică de ganache din centrul lui. Poți folosi podul palmei pentru a decora partea laterală a tortului, dacă vrei. Ganache-ul rămas se întinde deasupra și se presară nucă de cocos peste.

Se bate frișca tare și se formează 14 rozete pe partea de sus a desertului, iar pe fiecare se pune câte o bomboană Raffaello. Tortul se lasă la frigider pentru aproximativ patru ore. Poftă bună!

ADVERTISEMENT
Tags: