Prăjitura “Sărut de ciocolată”, un deliciu în farfurie

Stefania Bacanu   
în Stiri mondene
20/05/2020, 16:11
Prăjitura “Sărut de ciocolată”, un deliciu în farfurie
Rețeta zilei: Prăjitura "Sărut de ciocolată", un deliciu în farfurie sursă foto: printerest.it

Fanatik vă aduce, azi, o rețetă dulce, delicioasă, cu multă ciocolată, ușor de făcut și foarte apreciată. “Sărut de ciocolată” este un desert cu trei straturi, care te va cuceri de la prima degustare.

Prăjitura “Sărut de ciocolată”

Ingrediente

Primul blat:

  • 120 gr unt nesărat
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 3 lingurițe cafea instant
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 4 ouă
  • 1 praf sare
  • 80 gr zahăr brun
  • 50 gr făină

Blatul de la mijloc:

  • 2 linguri pudră cacao
  • 5 lingurițe apă fierbinte
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 lingură zahăr tos
  • 1 praf sare

Ultimul blat:

  • 1 plic gelatină
  • 50 ml apă rece
  • 170 gr ciocolată albă (fulgi ciocolată albă)
  • 170 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Se pregătește, mai întâi, aluatul pentru primul blat al desertului. Mixează ouăle cu zahărul până se obtine o compoziție spumoasă, apoi, adaugă extractul de vanilie și ouăle, apoi încorporează cafeaua instant, făina și ciocolata topită la microunde.

Se mixează până se omogenizează. Compoziția se toarnă într-o tavă cu pereții detașabili, tapetată cu hârtie de copt și se ține la copt la foc mediu, circa 15 minute.

Pregătește cea de-a doua compoziție, amestecând toate ingredientele foarte bine. Crema de ciocolată obținută se introduce în congelator, circa 25 de minute, apoi se mixează cu mixerul aflat la viteză maximă. Veți obține un mousse ușor de ciocolată, care se distribuie uniform peste blatul copt anterior.

Pentru partea de sus a prăjiturii, lasă gelatina la hidratat în apă rece, circa 10 minute, apoi se amestecă împreună cu ciocolata topită la bain-marie și frișcă lichidă.

Se pune mousse-ul de ciocolată albă peste celelalte două blaturi, apoi se bagă la frigider pentru 2 ore.

Închide ×