Sport

Premier League, etapa a 7-a. Chelsea, victorie în derby-ul londonez cu Fulham. Cum arată clasamentul

Vezi aici Tottenham - FC Liverpool, Fulham - Chelsea precum și alte meciuri din etapa a 7-a din Premier League, care are loc în perioada 30 septembrie - 2 octombrie.
02.10.2023 | 23:28
Premier League etapa a 7a Chelsea victorie in derbyul londonez cu Fulham Cum arata clasamentul
Chelsea a câștigat cu 2-0 meciul din deplasare cu Fulham
ADVERTISEMENT
02-10-2023
21:01

Fulham - Chelsea 0-2, în ultimul meci al etapei 7 din Premier League

Chelsea a ieșit din pasa neagră în care intrase în ultima perioadă și a obținut prima victorie după o pauză de 3 etape, în care luase doar un dingur punct.

Luni, seara, în ultimul meci al rundei 7 din Premier Leagu, trupa lui Pochetino s-a impus în deplasare cu 2-0 în derby-ul londonez cu Fulham, prin golurile marcate de Mudryk (min. 18) și Broja (min. 19). În urma acestui succes, Chelsea a acumulat 8 puncte și a urcat până pe locul 11 în clasament.

Clasament Premier League
01-10-2023
12:24

Nottingham - Brentford 1-1 (Dominguez 65 / Norgaard 58)

Final de meci – Deși în inferioritate numerică în repriza secundă, Nottingham Forest scoate un rezultate de egalitate cu Brentford, scor 1-1.

ple

Min. 65 – GOOOL Nottingham Forest!!! Toffolo centrează din stânga și Dominguez egalează cu o lovitură de cap spectaculoasă.

Min. 58 – GOOOL Brentford!!! Norgaard înscrie cu o lovitură de cap de la 12 metri, după o centrare perfectă a lui Jensen.

Min. 57 – Niakhate vede al doilea cartonaș galben și este eliminat după un fault din spate asupra lui Wissa.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Nottingham – Brentford.

  • Nottingham: Turner – Aurier, Boly, Niakhate, Murillo – Sangare, Mangala – Elanga, Dominguez, Hudson-Odoi – Awoniyi. Rezerve: Vlachodimos – Andrey Santos, Gibbs-White, Kouyate, Montiel, Origi, Toffolo, Wood, Worrall. Antrenor: Steven Cooper.
  • Brentford: Flekken – Ajer, Collins, Pinnock, Hickey – Jensen, Norgaard, Janelt – Mbuemo, Wissa, Lewis-Potter. Rezerve: Strakosha – Brierley, Ghoddos, Maupay, Olakigbe, Onyeka, Roerslev Rasmussen, Yarmolyuk, Zanka. Antrenor: Thomas Frank.
30-09-2023
16:06

Tottenham - Liverpool 2-1 (Son 36, Matip 90+6 aut. / Gakpo 45+5)

Vezi aici cele mai interesante faze

Final de meci – Tottenham învinge Liverpool, scor 2-1, cu un autogol al lui Matip la ultima fază. ”Cormoranii” au jucat în mult timp în dublă inferioritate.

ple

Min. 90+6 – GOOOL Tottenham!!! Matip își înscrie în proprie poartă la o centrare în forță a lui Porro.

Min. 69 – Diogo Jota vede două cartonașe galbene într-un singur minut și Liverpool rămâne în 9 jucători.

Min. 45+5: GOOOOL Liverpool 1-1. Gakpo egalează cu un șut din întoarcere din interiorul careului.

Min. 36: GOOOL Tottenham. 1-0. Spurs deschide scorul prin Son, care finalizează simplu centrarea lui Richarlison.

Min. 34: Golul lui Luis Diaz este anulat de VAR pentru un ofsaid foarte mic.

Min. 26: Curtis Jones este eliminat pentru un fault foarte dur.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Tottenham – Liverpool.

  • Tottenham: Vicario – Porro, Romero, Van de Ven, Udogie – Sarr, Bissouma – Kulusevski, Maddison, Son – Richarlison. Rezerve: Forster – Davies, Donley, Emerson Royal, Hojbjerg, Phillips, Skipp, Solomon, Veliz. Antrenor: Ange Postecoglu.
  • Liverpool: Alisson – Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson – Sziboszlai, Mac Allister, Jones – Salah, Gakpo, Luis Diaz. Rezerve: Kelleher – Alexander-Arnold, Diogo Jota, Elliott, Endo, Gravenberch, Konate, Nunez, Tsimikas. Antrenor: Jurgen Klopp.
30-09-2023
13:35

Rezultatele partidelor din etapa a 7-a din Premier League

Vezi aici cele mai interesante faze

  • Bournemouth – Arsenal 0-4 (Saka 17, Odegaard 44 pen., Havertz 53 pen., White 90+4)

bou

  • Everton – Luton Town 1-2 (Calvert-Lewin  45 / Lockyer 24, Morris 32)
  • Manchester United – Crystal Palace 0-1 (Andersen 25)

mun

  • Newcastle – Burnley 2-0 (Almiron 14, Isak 76 pen.)

new

  • West Ham – Sheffield United 2-0 (Bowen 24, Soucek 37)
  • Wolverhampton – Manchester City 2-1 (Ruben Dias 13 aut., Hwang Hee-Chan 66 / Alvarez 58)

wol

ple

30-09-2023
11:18

Aston Villa - Brighton 6-1 (Watkins 14, 21, 65, Estupinan 26 aut., Ramsey 85, Douglas Luisz 90+7 / Ansu Fati 50)

Final de meci – Aston Villa câștigă fără drept de apel întâlnirea cu Brighton, scot 6-1, și urcă provizoriu pe ultima treaptă a podiumului.

ple

Min 90+7: GOOOL Aston Villa! Douglas Luiz închide tabela la ultima fază.

Min. 85: GOOOL Aston Villa! Ramsey înscris cu un șut superb de la 16 metri.

Min. 65: GOOOL Aston Villa! Watkins recuperează un balon la mijlocul terenului, combină perfect cu McGinn, șutează de la 14 metri și înscrie cu ajutorul unei devieri a lui Webster.

Min. 50: GOOOL Brighton! Ansu Fati marchează din apropiere primul său gol în Premier League, după o fază confuză la poarta lui Emiliano Martinez.

Min. 26: GOOL Aston Villa! Estupinan trimite în propria poartă. Diaby a provocat golul. Repriză de coșmar pentru Brighton. 

Min. 21: GOOL Aston Villa! Watkins face „dubla”. Reușita atacantului a avut nevoie de validarea din camera VAR. 

Min. 14: GOOL Aston Villa! Watkins a deschis scorul cu un șut din interiorul careului. 

Min. 1: Partida a început!

Aston Villa: Martinez – Cash, Konsa, Pau Torres, Digne – Kamara, Douglas Luiz – McGinn, Diaby, Zaniolo – Wakins. Rezerve: Olsen, Chambers, Dendoncker, Diego Carlos, Duran, Lenglet, Ramsey, Tielemans, Traore. Antrenor: Unai Emery. 

Brighton: Steele – Veltman, Webster, Dunk, Estupinan – Hinshelwood, Gilmour – March, Welbeck, Mitoma – Ferguson. Rezerve: Verbruggen – Adingra, Baleba, Dahoud, Fati, Igor, Joao Pedro, Lamptey, van Hecke. Antrenor: R. De Zerbi. 

Etapa a 7-a din Premier League are loc în acest weekend, începând de sâmbătă, 30 septembrie și încheindu-se luni, 2 octombrie. Două sunt meciurile care rețin atenția în mod deosebit. Pe primul loc se află partida dintre Tottenham și FC Liverpool, două echipe cu evoluții excelente în primele șase etape iar pe poziția secundă derbyul londonez Fulham – Chelsea, cu antrenorul lui Chelsea, Mauricio Pochettino, deja în mare pericol de a fi concediat.

Tottenham – FC Liverpool, showul rundei a 7-a din Premier League

De departe cel mai așteptat meci din etapa a 7-a din Premier League este Tottenham – FC Liverpool. Este o confruntare între două formații neînvinse. Cormoranii lui Jurgen Klopp sunt pe locul 2, cu 16 puncte din cinci victorii și un egal, Spurs are 14 puncte, e pe locul 4, din patru succese și două remize. Surpriza plăcută este Spurs, care după plecarea lui Harry Kane la Bayern Munchen era văzută ca o echipă de locurile 5-8 în cel mai bun caz.

ADVERTISEMENT

Tottenham însă a contrazis toate aceste zvonuri pesimiste și joacă un fotbal de o foarte bună calitate iar sud coreeanul Son a devenit imediat vedeta echipei, explodând parcă după plecarea lui Harry Kane căruia trebuia să îi trimită toate mingile. FC Liverpool joacă un fotbal Champagne, extrem de spectaculos, numai cu fața spre poarta adversă și se așteaptă un meci de mare frumusețe, cel mai probabil cu goluri în ambele porți.

Programul etapei a 7-a din Premier League

Sâmbătă, 30 septembrie, ora 17:00

  • ora 14:30 Aston Villa – Brighton (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • Bournemouth – Arsenal (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • Everton – Luton Town
  • Manchester United – Crystal Palace (Digi Sport 1, Orange Sport 3, Prima Sport 1)
  • Newcastle – Burnley
  • West Ham – Sheffield United
  • Wolverhampton – Manchester City (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)
  • ora 19:30 Tottenham – FC Liverpool (Digi Sport 1, Orange Sport 3, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Duminică, 1 octombrie, ora 16:00

  • Nottingham – Brentford (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 4)

Luni, 2 octombrie, ora 22:00

  • Fulham – Chelsea (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Chelsea, derby londonez la risc cu Fulham în etapa a 7-a din Premier League

În condiții normale un meci între londonezele Fulham și Chelsea ar fi avut conotație de derby doar prin faptul că ambele echipe sunt din Londra. În rest am fi vorbit despre un meci în care aveam o favorită clară, punându-se doar problema difereneței de scor. Acum însă lucrurile sunt mult schimbate în rău în ceea ce o privește pe Chelsea.

La ora acestei partide outsidera Fulham are 8 puncte și ocupă locul 11 în timp ce marea favorită a devenit imensa decepție, continuând parcursul dezastruos din sezonul trecut. Chelsea se află, greu de crezut, dar adevărat, pe locul 14, cu 5 puncte, așa încât întâlnirea cu Fulham devine una dificilă, deși pe Stamford Bridge sunt jucătorii care reprezintă cele mai mari sume de transfer din Premier League.

ADVERTISEMENT

Arsenal merge la cules de cireșe la Bournemouth

Arsenal este neînvinsă în cele șase etape de până acum și se pregătește de o deplasare unde, teoretic, nu ar trebui să aibă foarte multe probleme, pe terenul lui Bournemouth. Cei supranumiți cireșele nu au gustat încă din dulceața victoriei în acest sezon, având doar trei rezultate de egalitate. Și au foarte puține șanse să o facă acum, chiar dacă joacă pe propriul teren.

Arsenal are 14 puncte, este neîvinsă, dar ocupă abia locul 5. Tunarii au cedat puncte în scoruri similiare din derbyuri londoneze pe te teren propriu, 2-2, cu Fulham și cu Tottenham, chiar în ultima etapă. Echipa lui Mikael Arteta are suficiente argumente pentru a trece de Bournemouth și de a se menține în grupul echipelor care încă nu au pierdut.

ADVERTISEMENT

Diavolii roșii și vulturii din Londra se revăd la câteva zile după meciul din Cupa Ligii Angliei

Manchester United a reușit o victorie convingătoarea în 16-imile de finală ale Cupei Ligii Angliei asupra lui Crystal Palace pe Teatrul viselor, cum e numit stadionul Old Trafford. Cele două echipe se vor revedea la doar câteva zile distanță tot în aceeași locație dar vulturii din Londra amenință că istoria nu se va mai repeta.

Pe Saint James Park din Newcastle ajunge în weekend nou promovata Burnley. Coțofenele vin după două rezultate excelente: victorie la scor fluviu la Sheffield, un incredibil 8-o și calificare în optimile de finală ale Cupei Ligii în fața campioanei Manchester City cu 1-0.

ADVERTISEMENT