Sport

Jadon Sancho are interzis să mai mănânce cu colegii de la Manchester United. Decizie radicală după cearta cu ten Hag

După ce s-a certat cu Erik ten Hag, Jadon Sancho a fost exclus de la Manchester United. Englezul a reacționat și pe Social Media după declarațiile clubului.
26.09.2023 | 19:20
Jadon Sancho are interzis sa mai manance cu colegii de la Manchester United Decizie radicala dupa cearta cu ten Hag
După ce s-a certat cu Erik ten Hag, Jadon Sancho a fost exclus de la Manchester United. Englezul a reacționat și pe Social Media după declarațiile clubului.
ADVERTISEMENT

Erik ten Hag l-a acuzat în mod public pe Jadon Sancho (23 de ani) că nu se antrenează bine. Englezul a răspuns foarte repede pe X (Twitter) despre declarațiile făcute de tehnicianul olandez. Sancho s-a apărat și a dezmințit afirmațiile fostului antrenor de la Ajax. După acest lucru Manchester United l-a exclus din club pe fotbalist.

Jadon Sancho, exclus de la Manchester United

Conflictul dintre antrenor și jucător a început după ce Erik ten Hag a susținut că Jadon Sancho nu se antrenează suficient de bine. În schimb, englezul a explicat că tehnicianul olandez nu are dreptate și că lucrurile stau cu totul diferit. După acuzațiile fotbalistului, conducerea lui Manchester United a decis să îl excludă pe Sancho din club. Mijlocașul a fost lăsat în afara lotului de ten Hag la ultimele meciuri ale “diavolilor roșii”.

ADVERTISEMENT

Jadon Sancho a fost cumpărat de United de la Borussia Dortmund pentru 85 de milioane de euro. Așadar, presiunile pe jucător, dar și pe antrenor sunt foarte mari din acest punct de vedere. Chiar și așa, conducerea lui Manchester a hotărât ca englezul să nu mai aibă niciun contact cu prima echipă. Nu va mai fi prezent la meciuri, nu se află în lot, se antrenează separat, nu va mai mânca alături de colegii săi și va fi cazat alături de echipa de tineret. Singura variantă pentru ca Sancho să revină la echipa mare este ca acesta să își ceară scuze față de Erik ten Hag.

“Jadon Sancho va continua un program personal de pregătire, efectuat separat de grupul primei echipe, până când se vor rezolva problemele de natură disciplinară.”, a fost anunțul oficial al celor de la Manchester United.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut englezul după cearta cu Ten Hag

După cearta cu Erik ten Hag englezul și-a dezactivat contul de Instagram. În urma presiunilor din mediul online, Jadon Sancho a decis să își închidă platforma de Social Media. Fotbalistul a ales să facă o pauză de la tot scandalul pe care îl are la Manchester United cu antrenorul olandez.

Jadon Sancho Instagram
Jadon Sancho și-a dezactivat Instagramul. FOTO: Fabrizio Romano Instagram

Englezii de la The Mirror susțin faptul că fotbaliștii de la Manchester United, colegii lui Jadon Sancho, îl roagă pe englez să își ceară scuze, ca lucrurile să își revină la normal: “Colegii lui Sancho vor ca el să-și ceară scuze. Ei îl simpatizează și știu ceea ce simte în aceste zile, dar recunosc că Jadon a depășit limita atunci când a făcut acel comentariu.”

ADVERTISEMENT

Cum a început conflictul de la Manchester United

În urma declarațiilor făcute de Erik ten Hag, după duelul cu Arsenal din Premier League, Jadon Sancho a răbufnit în mediul online. Fotbalistul s-a certat cu antrenorul olandez, dar și cu cei din conducerea clubului. Mijlocașul își susține vehement poziția și părerea față de lucrurile care s-au întâmplat la Manchester United.

“Pe Sancho nu l-am selectat din cauza performanței sale la antrenamente. La Manchester United trebuie să fii la un anumit nivel în fiecare zi. De aceea nu a fost în lot pentru acest meci.

ADVERTISEMENT

Nu mă gândesc la asta și nu vorbesc despre asta, pentru că trebuie să câștig un meci. Este doar despre asta. Jucătorii care sunt aici și sunt disponibili mă merită. Trebuie să îi ghidez, să îi pregătesc, despre asta e vorba. Mă concentrez doar pe jucătorii care sunt disponibili.”, a spus Erik ten Hag, potrivit Daily Mail.

Jadon Sancho nu a stat pe gânduri prea mult timp și a oferit replica pe X (Twitter): “Vă rog să nu credeți tot ce citiți. Nu le voi permite oamenilor să spună lucruri care sunt complet false. M-am comportat foarte bine la antrenament săptămâna aceasta. Cred că sunt și alte motive pentru această polemică în care nu am de gând să intru. Sunt țapul ispășitor de multă vreme, ceea ce nu este corect!.

Tot ce îmi doresc este să joc fotbal cu zâmbetul pe buze și să-mi ajut echipa. Respect toate deciziile luate de colectivul de antrenori, joc alături fotbaliști fantastici și sunt recunoscător pentru asta, deși știu că fiecare săptămână este o provocare. Voi continua să lupt pentru acest blazon, indiferent de situație.”

Reacția legendei de la Manchester United

Despre conflictul dintre Jadon Sancho și Erik ten Hag a vorbit și legenda de la Manchester United, Rio Ferdinand. Fostul fundaș de pe Old Trafford consideră că antrenorul olandez a încercat să tragă un semnal de alarmă eglezului. Însă, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. Ferdinand este de părere că pe vremea lui Sir Alex Ferguson astfel de lucruri nu ar fi avut loc. Datorită și respectului pe care fostul mare antrenor îl avea, dar și datorită modului în care rezolva astfel de probleme.

“Cred că Ten Hag încearcă să găsească o cale să îl facă pe jucător să rămână pozitiv și concentrat pe teren. Cred că încearcă diferite modalități și cred că ăsta e doar un alt fel de a încerca să obțină o reacție din partea jucătorului.

Toți antrenorii o fac într-un mod sau altul. Am fost surprins. În mod normal, nu vezi jucătorii să răspundă prin declarații publice. Sigur a existat un dialog între ei dacă ambii au vorbit public despre asta.

Fiecare că le place sau nu, ambii au făcut asta. Acum se pune problema despre ce e mai bine pentru Manchester United, ce e mai bine pentru Sancho și ce e mai bine pentru antrenor. Trebuie să aibă o conversație onestă și să decidă între ei.

Cred că Ten Hag vrea să ajungă la jucătorul care zace în Sancho. Pe vremea lui Sir Alex Ferguson nu cred că era vreun jucător care să vină să vorbească public aceste lucruri”, a declarat Rio Ferdinand, pentru TNT Sports.

Pentru Manchester United, Jadon Sancho a acumulat 82 de partide, a marcat 12 goluri și a oferit 6 pase de gol. În prezent, potrivit celor de la Transfermarkt, englezul este cotat la 45 de milioane de euro. Pentru formația din Bundesliga, BVB, Sancho a strâns 50 de goluri, 64 de assist-uri și 137 de meciuri. În 2021, Jadon era cotat la 100 de milioane de euro.

  • 23 de ani are Jadon Sancho
ADVERTISEMENT