Sport

Manchester City a transferat de la rivala United! Anunțul oficial. Update

Manchester City a transferat un jucător de la rivala Manchester United. „Cetățenii” s-au luptat trei luni pentru a obține semnătura fotbalistului.
05.10.2023 | 14:31
Manchester City a transferat de la rivala United Anuntul oficial Update
Manchester City a transferat de la rivala Manchester United. Foto: Daily Express.
ADVERTISEMENT
05-10-2023
11:35

Harrison Parker, prezentat oficial la Manchester City

Manchester City l-a transferat de la Manchester United pe Harrison Parker. În vârstă de 17 ani, fundașul central a fost prezentat oficial de formația lui Pep Guardiola, conform jurnalistului Fabrizio Romano. 

„Diavolii” au încercat din greu să-l păstreze pe Old Trafford pe Harrison Parker, însă în cele din urmă tânărul fotbalist a ales să schimbe echipa. În schimbul jucătorului, Manchester United s-a ales cu suma de 817.000 de euro. 

Manchester City s-a luptat cu alte patru cluburi pentru a obține semnătura jucătorului de perspectivă. 

Manchester City și-a asigurat viitorul cu un transfer de la Manchester United. Campioana Angliei l-a achiziționat pe Harrison Parker, văzut de specialiști viitorul fundaș central al naționalei Angliei. „Diavolii” s-au luptat cu ardoare pentru a-i prelungi contractul fotbalistului de 17 ani, însă fără rezultate.

Manchester City a transferat de la United! Lovitură primită de „diavoli”

Manchester City l-a transferat pe Harrison Parker, puștiul-minune în vârstă de doar 17 ani care evoluează pe postul de fundaș central. Cele două rivale s-au duelat intens pentru semnătura fotbalistului englez, iar câștig de cauză a avut în cele din urmă liderul din Premier League.

ADVERTISEMENT

Deși au pus pe masă un contract mai mare decât Manchester City, „Diavolii” au primit o lovitură din partea lui Harrison Parker, care a ales să schimbe echipa. Fundașul central s-a bazat pe faptul că alături de „Cetățeni” va putea cuceri mai multe trofee în viitor.

Manchester United l-a transferat pe Harrison Parker de la Arsenal în toamna anului 2021. Fotbalistul a evoluat atât la echipa U18 a „tunarilor”, cât și pentru echipa similară a lui Manchester United, deși vârsta l-ar fi încadrat la o categorie inferioară.

ADVERTISEMENT
  • 817.000 de euro este suma de transfer dintre City și United pentru Harrison Parker

Parker, coleg la academia lui Manchester City cu Musaka

Presa din Anglia speculează că Pep Guardiola l-ar putea chema încă din acest sezon pe Harrison Parker la echipa mare a lui Manchester City. Fundașul central englez va fi coechipier la academia lui Manchester City cu Divine Musaka, ultima oară la West Ham.

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 16 ani a bifat 10 partide pentru West Ham U18 în sezonul trecut, reușind să marcheze un gol și să ofere un assist. Pe lângă transferurile pe bani mulți, Manchester City investește tot mai serios în academie, iar munca „Cetățenilor” dă roade.

ADVERTISEMENT

Cole Palmer, produs al Academiei „Manchester City”, a fost transferat în această toamnă de Chelsea pentru 47 de milioane de euro. De asemenea, Pep Guardiola l-a promovat la prima echipă a campioanei Angliei pe Rico Lewis, care a jucat 14 meciuri în Premier League, în sezonul precedent.

Manchester City, victorii pe linie în Premier League

Manchester City s-a instalat deja pe primul loc în Premier League. Campioana en-titre din Anglia are 5 victorii din tot atâtea partide și este favorită la câștigarea unui nou titlu.

ADVERTISEMENT

Totodată, Manchester City a debutat cu dreptul în grupele UEFA Champions League, reușind să câștige pe teren propriu cu Steaua Roșie Belgrad, scor 3-1. „Cetățenii” au câștigat Supercupa Europei cu Sevilla la loviturile de departajare și au pierdut Supercupa Angliei cu Arsenal.

ADVERTISEMENT