News

Premierul Ciolacu, anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor. Ce se întâmplă și cu noua lege a pensiilor

Vineri, de la Bruxelles, Marcel Ciolacu a făcut un anunț despre majorarea pensiilor. Premierul a explicat și ce se întâmplă cu noua lege a pensiilor.
01.09.2023 | 21:00
Premierul Ciolacu anunt de ultima ora despre majorarea pensiilor Ce se intampla si cu noua lege a pensiilor
Anunț important pentru milioane de români făcut de premierul Ciolacu legate de majorarea pensiilor. Sursa foto: hepta.ro / adevarul.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu face un anunț privind majorarea pensiilor mici din România. Aflat la Bruxelles, premierul a oferit vești foarte bune și optimiste pentru milioane de cetățeni.

Anunț important pentru milioane de români făcut de premierul Ciolacu legate de majorarea pensiilor

Ultima creștere de pensii din România a avut loc în urmă cu exact 9 luni. Atunci, coaliția PNL-PSD-UDMR a decis creșterea punctului de pensie cu 12,5% şi acordarea unui sprijin pentru pensionarii cu pensii până la 3.000 de lei în două tranșe.

ADVERTISEMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, ajuns între timp premier al României, era cel care anunța că de la 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 12,5%. Punctul de pensie ajungea la 1.784 de lei.

Revenind în prezent, autoritățile promit noi creșteri de venituri pentru seniorii țării. Același Marcel Ciolacu, de la Bruxelles, întrebat fiind dacă pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2024, a spus că cele mici vor fi majorate cu siguranță.

ADVERTISEMENT

”Pensiile mici vor crește cu certitudine. Pentru pensiile mici va exista o abordare diferențiată în funcție de venit. Este normal să se întâmple acest lucru. Nu i se ia nimănui niciun drept.

Este normal să ne învățăm lecția când s-au tăiat pensiile și salariile în România. Să venim cu o abordare pentru a evita un dezechilibru macro-economic”, a spus primul-ministru.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu noua lege a pensiilor

Tot din Capitala Uniunii Europene, premierul a spus că Guvernul pe care îl conduce pregătește o nouă lege a pensiilor. Actul normativ ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului 2023. Aceasta va fi legea care va face ca pensiile mici să crească.

”Este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârșitul anului. Solicitarea Comisiei este de a închide cât mai mult din inechitățile din interiorul legii pensiilor.

ADVERTISEMENT

Niciodată Comisia Europeană (CE) nu ne-a cerut să mărim pensiile celor care au la pensie mai mult decât au avut în activitate”, a mai precizat premierul în conferința de presă susținută la Bruxelles.

ADVERTISEMENT