Sport

Premii record la Australian Open 2024. Situație inedită pe tabloul feminin

Australian Open 2024 va pune în joc premii record. Atât câștigătorul marelui trofeu la masculin, cât și câștigătoarea la feminin vor primi aceeași sumă de bani. Astfel, marii câștigători vor primi un premiu de 3.000.000 de dolari.
13.01.2024 | 12:26
Premii record la Australian Open 2024 Situatie inedita pe tabloul feminin
Situație nemaiîntâlnită la Australian Open. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Este o ediție inedită a turneului de Grand Slem având în vedere că sunt prezente la startul turneului opt tenismene care au devenit mame, toate participând pe tabloul de simplu: Naomi Osaka, Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, Victoria Azarenka, Elena Svitolina, Tatjana Maria, Yanina Wickmayer și Taylor Townsend.

Patru foste câștigătoare care au devenit mame participă în această ediție a Australian Open

Osaka, Kerber, Wozniacki și Azarenka au împreună în palmares șase titluri Australian Open. Naomi Osaka a revenit de curând în Top 500 WTA, după 15 luni în care a stat departe de teren, din cauza un probleme mintale, perioadă în care a profitat de ocazie și a devenit mamă.

ADVERTISEMENT

În cazul lui Caroline Wozniacki, aceasta a concurant la US Open, unde a ajuns până în optimile de finala, fiind învinsă de câștigătoare turneului, Coco Gauff. Daneza a avut nevoie de o invitație din partea organizatorilor pentru a fi la tragerea la sorți, deoarece se află pe locul 252 WTA, și o va înfrunta în primul tur pe Magda Linette,  semifinalista din 2023.

Wozniacki, care călătorește peste tot cu cei doi copii ai săi, Olivia și James, își propune chiar să câștige Australian Open: ”Când intru pe teren, mereu cred că pot câștiga”.

ADVERTISEMENT

Trei românce pe tabloul principal la Australian Open 2024

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, și Jaqueline Cristian au acces direct pe tabloul principal în urma clasamentului. Acestea și-au aflat adversarele din primul tur al competiției de la Melbourne.

În 2023, Ana Bogdan a pierdut în runda inaugurală, scor 2-6, 6-2, 3-6 împotriva Annei Bondar, din Ungaria. Tot în primul tur s-a oprit și Jaqueline Cristian. Sportiva revenită între primele 100 de jucătoare ale lumii a cedat categoric, scor 0-6, 1-6 în fața Jessicăi Pegula.

ADVERTISEMENT

Prima rachetă a României, Sorana Cîrstea, a pierdut, de asemenea, în primul tur la Australian Open 2023. Sportiva de 33 de ani a fost învinsă de Yulia Putintseva, scor 6-2, 4-6, 3-6, în timp ce Patricia Țig a cedat în fața lui Shuai Zhang, scor 1-6, 6-4, 0-6.

Novak Djokovic, afirmații surprinzătoare înainte de Australian Open

Lider în clasamentul ATP și de 10 ori campion la Melbourne, sârbul pornește din postura de favorit la primul Grand Slam al anului. Cu toate acestea, o accidentare recentă la încheietura mâinii lasă deschisă posibilitatea altor jucători să atace.

ADVERTISEMENT

În cadrul unui interviu acordat înainte de participarea la Australian Open 2024, Novak Djokovic a precizat că dorința de a juca tenis este la fel de mare, dar îi este tot mai greu să plece de lângă familie pentru a participa la turnee în toată lumea.

”Sincer să fiu, sunt împărțit. O parte din mine a rămas acel tânăr care iubește tenisul, căruia i-a dedicat toată viața. Acel băiat vrea să continue. Dar, pe de altă parte, sunt și tatăl a doi copii.

De fiecare dată când trebuie să-mi părăsesc familia pentru o perioadă lungă de timp, mi se rupe inima. De aceea mă întreb mereu: ‘Cât ar trebui să mai joc? Câte turnee ar trebui să mai disput? Mai merită  efortul?’”, a declarat Djokovic.

ADVERTISEMENT