News

Preot, prins în flagrant în timp ce întreținea relații intime cu un minor. Reacția BOR

27.04.2021 | 12:25
Preot prins in flagrant in timp ce intretinea relatii intime cu un minor Reactia BOR
ADVERTISEMENT

Un preot a fost prins în flagrant în timp ce întreținea relații intime cu un minor. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au reacționat în urma acestor lucruri.

Bărbatul este din localitatea Videle, iar infracțiunea a fost surprinsă într-o locuință din Sectorul 3 al Capitalei. El a a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii de la Secția 24 și urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

ADVERTISEMENT

Se pare că preotul nu este la prima abatere de acest fel. Acesta era implicat într-un alt dosar și iar activitatea religioasă îi era suspendată.

Preot, prins în flagrant în timp ce întreținea relații intime cu un minor. Reacția BOR

Preotul era suspectat de multă vreme de săvârșirea unor astfel de infracțiuni, acte sexuale cu minori. El era suspendat din funcție, iar polițiștii îi supravegheau activitățile.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au reușit să-l surprindă în flagrant în noaptea de luni spre marți și reținut pentru 24 de ore. Bărbatul a fost audiat, dar a refuzat să dea prea multe explicații, transmite Antena 3. El va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Investigații de amploare au fost realizate de polițiștii de la Secția 24, în acest caz. Este vorba de un minor, în vârstă de 16 ani, care locuia într-un centru de plasament. Preotul este suspectat că l-ar fi ademenit frecvent cu bani pentru a întreține relații intime.

ADVERTISEMENT

Adolescentul a fost audiat în prezența psihologilor și a procurorilor. Oamenii legii fac cercetări pentru a descoperi dacă sunt implicate și alte victime.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a avut o primă reacție cu privire la cazul șocant: „subiectul este trist și scandalos, mai ales în Săptămâna Mare. Acest preot era deja suspendat. Nu mai avea voie pentru că făcea parte ca subiect într-un proces în derulare”.

ADVERTISEMENT

„Urma să fie oricum caterisit. Caterisirea se va întâmpla însă acum. Dosarul său a fost de astăzi deferit forului de judecată pentru abateri deosebit de grave. Se va hotărâ îndepărtarea lui definitivă din preoție. Cert este că nu va mai fi preot,” a transmis acesta, potrivit DCNews.

ADVERTISEMENT
Tags: