Life

Preparatul care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște. Rețeta de ciorbă de miel a lui Florin Dumitrescu

Cum să faci cea mai bună ciorbă de miel pentru masa de Paște. Chef Florin Dumitrescu și-a dezvăluit toate trucurile din bucătărie.
01.05.2024 | 19:20
Preparatul care nu trebuie sati lipseasca de pe masa de Paste Reteta de ciorba de miel a lui Florin Dumitrescu
Rețeta de ciorbă de miel a lui Florin Dumitrescu. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chef Florin Dumitrescu a împărtășit cu publicul său cea mai bună rețetă de ciorbă de miel. Ce trebuie să faci pentru un preparat savuros. Așa te asiguri că nu se va întări deloc carnea și va rămâne fragedă.

Rețeta de ciorbă de miel cu cartofi a lui Florin Dumitrescu

De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească delicioasa ciorbă de miel, iar dacă este făcută ca la carte poate da gata pe oricine. În aceste condiții, chef Florin Dumitrescu a venit în ajutorul publicului său.

ADVERTISEMENT

Celebrul bucătar, ce în curând va reveni pe micile ecrane – la MasterChef, a împărtășit cu publicul rețeta sa, împreună cu mai multe trucuri pentru ca ciorba să iasă gustoasă, iar carnea să rămână fragedă.

Astfel că, pentru început, este important să știi care sunt ingredientele necesare. Mai exact, vei avea nevoie de 1 kilogram de carne de miel, 400 de grame de cartofi, 200 grame de țelină și câte 200 de grame de: păstârnac, ceapă, morcovi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru această rețetă de ciorbă de miel trebuie 300 grame de iaurt, 2 ouă, 50 de mililitri de ulei, o legătură de ceapă verde, chimen, tarhon- 20 de grame și chimen.

Pașii de preparare

Pulpa de miel se taie de pe oase și se scoate cu grijă. Oasele se pun la fiert, iar carnea se taie în bucăți generoase și se pune ulterior în oală. În acest mod, spune Florin Dumitrescu, nu se va mai forma spuma.

ADVERTISEMENT

Ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina și cartofii se curăță și se pun la călit într-o lingură sau două de ulei, într-o oală destul de mare. Tot acum se adaugă și chimenul. Iar când carnea de miel a fiert, se adaugă peste legume și se pune apă până la buza oalei.

Florin Dumitrescu a mărturisit că pentru a fi cu adevărat delicioasă, această ciorbă de miel cu cartofi trebuie să fiarbă la foc de mic. În acest mod, zeama va rămâne limpede și curată.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, un truc important pentru a preveni întărirea cărnii este să adaugi sarea la final, nu în timpul fierberii. În același timp cu tarhonul se poate adăuga și ceapa verde.

Ulterior, se face un amestec din iaurt, ouă și oțet, care se adaugă după preferințe. Ciorba de miel se lasă la fiert 3 ore sau 3 ore și jumătate. În ultimele 20 de minute se adaugă și cartofii tăiați cuburi, iar la final amestecul obținut mai devreme. Pentru a nu se tăia ciorba, acesta se combină cu câteva polonice de zeamă. Pătrunjelul se adaugă la final.

ADVERTISEMENT