Life

Preparatul care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște. Rețeta de ciorbă de miel a lui Florin Dumitrescu

Cum să faci cea mai bună ciorbă de miel pentru masa de Paște. Chef Florin Dumitrescu și-a dezvăluit toate trucurile din bucătărie.
01.05.2024 | 19:20
Preparatul care nu trebuie sati lipseasca de pe masa de Paste Reteta de ciorba de miel a lui Florin Dumitrescu
Rețeta de ciorbă de miel a lui Florin Dumitrescu. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chef Florin Dumitrescu a împărtășit cu publicul său cea mai bună rețetă de ciorbă de miel. Ce trebuie să faci pentru un preparat savuros. Așa te asiguri că nu se va întări deloc carnea și va rămâne fragedă.

Rețeta de ciorbă de miel cu cartofi a lui Florin Dumitrescu

De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească delicioasa ciorbă de miel, iar dacă este făcută ca la carte poate da gata pe oricine. În aceste condiții, chef Florin Dumitrescu a venit în ajutorul publicului său.

ADVERTISEMENT

Celebrul bucătar, ce în curând va reveni pe micile ecrane – la MasterChef, a împărtășit cu publicul rețeta sa, împreună cu mai multe trucuri pentru ca ciorba să iasă gustoasă, iar carnea să rămână fragedă.

Astfel că, pentru început, este important să știi care sunt ingredientele necesare. Mai exact, vei avea nevoie de 1 kilogram de carne de miel, 400 de grame de cartofi, 200 grame de țelină și câte 200 de grame de: păstârnac, ceapă, morcovi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru această rețetă de ciorbă de miel trebuie 300 grame de iaurt, 2 ouă, 50 de mililitri de ulei, o legătură de ceapă verde, chimen, tarhon- 20 de grame și chimen.

Pașii de preparare

Pulpa de miel se taie de pe oase și se scoate cu grijă. Oasele se pun la fiert, iar carnea se taie în bucăți generoase și se pune ulterior în oală. În acest mod, spune Florin Dumitrescu, nu se va mai forma spuma.

ADVERTISEMENT

Ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina și cartofii se curăță și se pun la călit într-o lingură sau două de ulei, într-o oală destul de mare. Tot acum se adaugă și chimenul. Iar când carnea de miel a fiert, se adaugă peste legume și se pune apă până la buza oalei.

Florin Dumitrescu a mărturisit că pentru a fi cu adevărat delicioasă, această ciorbă de miel cu cartofi trebuie să fiarbă la foc de mic. În acest mod, zeama va rămâne limpede și curată.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, un truc important pentru a preveni întărirea cărnii este să adaugi sarea la final, nu în timpul fierberii. În același timp cu tarhonul se poate adăuga și ceapa verde.

Ulterior, se face un amestec din iaurt, ouă și oțet, care se adaugă după preferințe. Ciorba de miel se lasă la fiert 3 ore sau 3 ore și jumătate. În ultimele 20 de minute se adaugă și cartofii tăiați cuburi, iar la final amestecul obținut mai devreme. Pentru a nu se tăia ciorba, acesta se combină cu câteva polonice de zeamă. Pătrunjelul se adaugă la final.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
VIRUSUL mortal care UCIDE din nou. E ALERTĂ maximă
VIRUSUL mortal care UCIDE din nou. E ALERTĂ maximă
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Viața la bloc. Noi obligații pentru administratori. Riscă amenzi mari dacă nu fac...
Viața la bloc. Noi obligații pentru administratori. Riscă amenzi mari dacă nu fac asta
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților