Life

Rețetă de ciorbă de miel cu leuștean. Preparatul ideal pentru masa de Paște

Rețetă delicioasă de ciorbă de miel cu leuștean din belșug. Acest fel de mâncare este perfect pentru a fi servit de Paște.
26.04.2024 | 14:36
Reteta de ciorba de miel cu leustean Preparatul ideal pentru masa de Paste
Rețetă delicioasă de ciorbă de miel cu leuștean din belșug. Acest fel de mâncare este perfect pentru a fi servit de Paște. Sursa foto: unica.ro
ADVERTISEMENT

Rețetă de ciorbă de miel cu leuștean. Preparatul ideal pentru masa de Paște. E delicios, savuros și are un gust special pentru că este foarte bogat în legume proaspete și în bucăți de carne. Îi vei bucura pe toți cei dragi.

Rețetă delicioasă de ciorbă de miel cu leuștean din belșug. Acest fel de mâncare este perfect pentru a fi servit de Paște

Rețetă delicioasă de ciorbă de miel cu leuștean din belșug. Acest fel de mâncare este perfect pentru a fi servit de Paște atât celor dragi, cât și invitaților. Se numără printre preparatele culinare bogate în tot felul de arome.

ADVERTISEMENT

Pentru acest fel de mâncare este nevoie de carne proaspătă de miel. Se folosește un kilogram de carne cu oase, de miel sau de berbecuț. De asemenea, gospodinele mai folosesc 4 linguri de ulei, 2 linguri de orez, 2 linguri de oțet de la ardeii iuți, 1 morcov mare și 1 ceapă medie.

În plus, femeile mai au nevoie de 1 roșie medie coaptă bine, 1 linguriță piper boabe, 1 felie țelină, 1 rădăcină de pătrunjel și 1 fir de frunze de țelină, o jumătate de ardei capia, suc de lămâie, sare și o legătură de leuștean.

ADVERTISEMENT

Cum se face ciorba de miel cu leuștean

Ciorba de miel nu se face foarte greu. În primul rând, carnea se spală bine în apă rece, se acoperă cu apă clocotită și se lasă aproximativ 10 minute. Oasele se pun la fiert cu 3 litri de apă și se adună în permanență spuma care se formează deasupra.

Oasele se fierb circa o oră. Separat, într-o tigaie se pune puțin ulei și se călesc zarzavaturile care au fost spălate, curățate și date prin răzătoare. Ceapa se toacă mărunt. Se lasă la călit până când se înmoaie bine.

ADVERTISEMENT

Se amestecă bine legumele să nu se ardă, iar atunci când sunt gata se adaugă ardeiul și roșia. Se mai amestecă circa un minut și se ia tigaia de pe foc. Se lasă deoparte până când este nevoie de ele. În clipa în care supa nu mai face spumă se adaugă zarzavaturile călite.

În oală se pun și două lingurițe de sare, frunzele de țelină și boabele de piper. Se lasă la fiert la foc mic până când carnea este fiartă de ajuns și se poate desprinde ușor de pe oase. Carnea de miel se scoate din oală și se lasă la răcit.

ADVERTISEMENT

În supă se pune orezul și se lasă la fiert pentru maxim 10 minute. Carnea se desprinde de pe oase și se adaugă bucățile înapoi în ciorbă. Mâncarea se acrește cu oțetul de la ardeii iuți. În cazul în care doriți să fie mai acră se adaugă treptat suc de lămâie.

Se amestecă foarte bine ciorba de miel și se adaugă sare, în funcție de gustul fiecăruia. Se oprește focul de la aragaz și se adaugă leușteanul tocat. Preparatul perfect pentru masa de Paște se lasă la odihnit înainte de a se servi.

ADVERTISEMENT