Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Presa din Belgia și Slovacia, reacții la grupa României la Euro 2024: “Cea mai favorabilă tragere din istorie”

Belgia și Slovacia au făcut o analiză complexă cu privire la grupa de la Euro 2024. România, în opinia lor, este o națională tânără și talentată care poate pune probleme.
03.12.2023 | 18:41
Presa din Belgia si Slovacia reactii la grupa Romaniei la Euro 2024 Cea mai favorabila tragere din istorie
REACTIA presei din Belgia si Slovacia la grupa Romaniei de la EURO 2024. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

România a aflat adversarele din Grupa E a competiției, unde va concura împotriva unor echipe puternice precum Belgia și Slovacia. Rivalele “tricolorilor” au analizat performanțele formației lui Edi Iordănescu. Hagi și Drăgușin sunt considerați vedetele României la acest turneu final.

Presa străină a analizat naționala României

“Celebrul ziar belgian Le Soir consideră că echipa lor a nimerit într-o grupă abordabilă. În prezentarea noastră au scris că participăm a 6-a oară, că am jucat 16 meciuri și am câștigat o singură dată, spun belgienii. Au făcut și un calcul până la titlul suprem, al lor, bineînțeles, nu al nostru, în funcție de locul ocupat în grupă.

ADVERTISEMENT

Nu au fost de loc aroganți, au mers și pe traseul în care vor termina pe locul 3 în grupă și ce adversari vor avea în continuare la acest Euro. Acelați ziar Le Soir prezintă și primele reacții ale oficialilor belgieni.

Selecționerul Domenico Tedesco avertizează că fotbalul se joacă pe teren, nu pe hârtie: ‘Suntem favoriți pe hârtie și greșim dacă spunem altceva, dar nu se joacă acolo. E pe gazon totul’.

ADVERTISEMENT

Tedesco a vorbit și de România. Este o echipă tânără și foarte talentată precum Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi, plus fundașul central Radu Drăgușin. Deja îi știe puțin pe acești fotbalști. Cât privește obiectivul, selecționerul italian s-a ferit să răspundă direct: ‘Nu putem planifica traseul, luăm fiecare meci în parte, deja am început lupta'”, a spus Gabi Safta.

România vrea să meargă mai departe în competiție

Naționala României va întâlni câștigătoarea barajului ce se va desfășura între Bosnia, Ucraina, Israel și Islanda, conturând astfel un traseu complex în cadrul competiției. Formația lui Edi Iordănescu are ca obiectiv accederea în fazele superioare ale turneului final din Germania.

ADVERTISEMENT

“Ziarul belgian Ultima Oră titrează că Belgia a beneficiat de cea mai favorabilă tragele la sorți din istorie: ‘Nu puteam avea adversari mai slabi, mai ușori’. Pe portarl este și un video cu declarația lui Iordănescu, a fost întrebat dacă are un plan să-l blocheze pe Lukaku, a răspuns: ‘Nu avem în plan să îl blocăm un singur jucător, avem, în schimb, planul de a continua drumul bun început de această generație’.

Trecem la presa din Slovacia. Ziarul Sport titrează că România vrea să se califice mai departe prin victoria cu Slovacia. Același ziar scrie că nu le-au plăcut niciodată meciurile cu românii. Scriu că suntem pe 43 în lume, că Dorinel are cele mai multe meciuri și am terminat grupa neînvinși.

ADVERTISEMENT

Sportal.net face o prezentare statistică a celor 3 echipe din grupă. Interesant este că toate 3 au o medie de 3,4 șanse mari pe meci. Belgia, Slovacia și noi. Închei cu presa din Ucraina și Israel. Ambele au scris că dacă ajung la Euror au o grupă accesibilă care le dă o șansă să meargă mai departe”, a punctat Gabi Safta.

În fiecare zi de luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA este transmisă în direct și în exclusivitate pe platforma FANATIK.RO. Emisiunea poate fi urmărită în premieră, începând cu ora 17:30, pe canalul de YouTube Fanatik și pe paginile de Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Presa straina a analizat nationala Romaniei

ADVERTISEMENT