Sport

Presa din Spania, necruțătoare după o nouă umilință a Barcelonei în fața lui Bayern. ”Portretul impotenței”

Barcelona a fost spulberată de Bayern Munchen, 0-3, acasă, în primul meci din noua ediție a Ligii Campionilor. Nici jurnaliștii din Spania nu au fost mai blânzi cu catalanii.
15.09.2021 | 00:51
Presa din Spania necrutatoare dupa o noua umilinta a Barcelonei in fata lui Bayern Portretul impotentei
ADVERTISEMENT

Eșecul de marți seara, 0-3 cu Bayern Munchen în etapa inaugurală a noii stagiuni din UEFA Europa League este al treilea la rând, acasă, pentru Barcelona.

Catalanii nu au mai câștigat pe Camp Nou, în Liga Campionilor, din luna noiembrie a anului trecut, 2-1 cu echipa românului Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Presa spaniolă a răsucit și mai mult cuțitul în rana catalanilor

După un nou eșec categoric în fața bavarezilor, jurnaliștii din Spania nu au mai avut milă de trupa lui Ronald Koeman.

”De la iluzie la neputință și fluierături”, au titrat cei de la Mundo Deportivo.

”Fanii Barça au avut ocazia să vadă din nou un meci din Liga Campionilor pe Camp Nou. Ultima oară când au făcut-o a fost înainte de pandemie, în urmă cu 22 de luni, într-o noapte în care au marcat Messi, Griezmann și Luis Suárez. Niciunul nu mai este la club”, notează Mundo Deportivo în cronica partidei.

ADVERTISEMENT

Aceeași publicație amintește și de seria de trei eșecuri consecutive ale catalanilor, pe Camp Nou, în Liga Campionilor.

”Trei euro înfrângeri la rând acasă! După 24 de victorii și două egaluri în primele 26 de meciuri din Liga Campionilor, acasă, Barça a și-a încheiat seria. Înfrângerea cu Bayern München a ridicat la trei seria de jocuri pierdute de catalani în competiția europeană de top, acasă. În decembrie 2020, 0-3 cu Juventus și în februarie 2021, 1-4 cu PSG”.

ADVERTISEMENT

”Portretul impotenței”, titrează AS. ”Un Bayern în treapta a treia a lichidat Barcelona, ​​incapabilă nici măcar să gâdile. Lewandoski, cu două goluri, a executat-o pe Barça, care a ajuns să joace cu copiii”.

Marca: ”Diferența este încă abisală! Nu au fost opt (goluri – n.r.) ​​ca acum 13 luni, dar Bayern continuă să fie cu mult peste Barcelona aflate în tranziție, chiar dacă oficialii clubului nu își asumă acest lucru”.

ADVERTISEMENT

Diferența dintre La Liga și Liga Campionilor

Presa din Spania a făcut o amplă radiografie a situației în care se află Barcelona în momentul de față. Chiar și fără Lionel Messi, plecat la PSG, catalanii au început bine noul sezon în La Liga.

Victoriile cu Sociedad și Getafe și remiza de la Bilbao nu se compară, însă, cu o înfruntare la cel mai înalt nivel, în Liga Campionilor.

Dacă în întrecerea internă Barca arată încă destul de bine, la primul meci șoc din cea mai importantă competiție continentală intercluburi, trupa lui Ronald Koeman și-a arătat limitele impuse de situația complicată a clubului.

ADVERTISEMENT