Sport

Presa internațională laudă Chelsea și îl acuză pe Guardiola: ”A trecut linia dintre geniu și nebunie”

Chelsea a reușit să o răpună pe Manchester City în finala Champions League, iar toate săgețile se îndreaptă către Pep Guardiola.
30.05.2021 | 00:33
Presa internationala lauda Chelsea si il acuza pe Guardiola A trecut linia dintre geniu si nebunie
ADVERTISEMENT

Londonezii s-au impus cu 1-0 prin golul reușit înainte de pauză de Kai Havertz și au cucerit al doilea trofeu de Champions League din istorie, după cel din 2012.

Pentru succesul de pe Estadio Dragao din Porto, Chelsea va fi recompensată cu 19 milioane de euro, în timp ce City va încasa cu patru milioane mai puțin.

ADVERTISEMENT

Guardiola, criticat de presa internațională după eșecul cu Chelsea

Chelsea a arătat o siguranță dezarmantă în finala cu Manchester City, iar presa internațională scrie despre lipsa de inspirație a lui Pep Guardiola care a făcut un prim ”11” extrem de ofensiv fără să ia în calcul forța ofensivă a trupei lui Thomas Tuchel.

BBC a titrat ”Chelsea, campioană a doua oară”, și a scris mai apoi: ”City, care a căutat să câștige competiția pentru prima dată, nu a arătat niciodată cu adevărat dominarea impozantă care le-a adus titlul în Premier League, în timp ce alegerile lui Pep Guardiola nu au fost cele mai inspirate”.

ADVERTISEMENT

”Fostul șef al Barcelonei i-a lăsat pe Fernandinho și Rodri pe bancă, în timp ce a aruncat în luptă o formație de atac. Aceste schimbări nu au făcut altceva decât ca City să lupte tot meciul pentru a prelua controlul mijlocului în absența celor doi”, a mai notat sursa citată.

Ibericul comparat cu un profesor nebun

”Havertz, omul de gheață” este titlul din The Sun, care pune tunurile pe Guardiola care a decis să nu titularizeze niciun mijlocaș defensiv. ”Pep Guardiola a trecut de acea linie precară între geniu și nebunie și a decis că o finală a Ligii Campionilor este momentul potrivit pentru a efectua unul dintre experimentele sale de profesor nebun.

ADVERTISEMENT

Marele alchimist al lui Manchester City a ajuns să conceapă doar o bombă puturoasă, întrucât o echipă a lui City fără mijlocaș defensiv sau atacant a fost complet depășită”, au scris jurnaliștii englezi.

Publicația Daily Mail a titrat: ”Golul lui Havertz o doboară pe Manchester City” și apreciază tactica folosită de Thomas Tuchel în fața unei formații care a dominat autoritar sezonul din Premier League.

ADVERTISEMENT

Tuchel pus pe piedestal

Cotidianul francez L’Equipe a dat titlul ”Sfântul Graal pentru Chelsea””Finalist anul trecut alături de PSG, Thomas Tuchel simte gustul fericirii în fruntea lui Chelsea”, au scris francezii.

”Tuchel l-a răpus pe Guardiola. Coșmarul lui City se numește Havertz”, este titlul dat de Gazzetta dello Sport. Italienii amintesc de faptul că Chelsea câștifă din nou Champions League la o distanță de nouă ani, după ce primul trofeu a venit cu Roberto Di Matteo pe bancă.

Spaniolii de la Marca au titrat: ”Cerul e albastru!”, cu referire la culoarea echipamentului celor de la Chelsea. ”Golul lui Havertz le aduce albaștrilor a doua Ligă a Campionilor și o lasă pe Manchester City fără coroană. S-a jucat mai mult ceea ce și-a dorit Chelsea, care a câștigat trei jocuri la rând împotriva lui City, unul în FA Cup, altul în Premier și acum în finala Ligii Campionilor. Kun Aguero plânge în ultimul său joc la City”, au scris ibericii.

ADVERTISEMENT