News

Președintele AUR, George Simion, audiat la Direcția Generală Anticorupție: ”Nu am nicio emoție”

George Simion a fost citat la audieri de Direcția Generală Anticorupție (DGA). Președintele AUR a dezvăluit ce calitate are în dosar.
04.09.2023 | 14:40
Presedintele AUR George Simion audiat la Directia Generala Anticoruptie Nu am nicio emotie
George Simion a fost audiat la Direcția Generală Anticorupție. Președintele AUR are calitate de martor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Luni, 4 septembrie, președintele AUR, George Simion, a anunțat că a fost citat de Direcția Generală Anticorupție (DGA) pentru a fi audiat. Politicianul a dezvăluit ce rol are în dosar.

George Simion a fost audiat la Direcția Generală Anticorupție. Președintele AUR are calitate de martor

Încă de vineri, 1 septembrie, liderul AUR a anunțat, pe Facebook, că a fost citat la audieri de Direcția Generală Anticorupție. Simion preciza că are calitatea de martor într-un dosar de corupție. Mai multe surse judiciare susțineau că este vorba despre un dosar deschis chiar în urma unei plângeri depuse de George Simion.

ADVERTISEMENT

De altfel, tot vineri, într-un comunicat, DGA confirma cele spuse de președintele AUR. ”În legătură cu informațiile vehiculate în spațiul public în cursul zilei de astăzi, 01.09.2023, privind citarea unei persoane care are calitatea de președinte al unui partid politic, facem următoarele precizări:

Persoana în cauză are calitatea de martor, urmând a fi audiată cu privire la aspecte sesizate chiar de către aceasta. Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție desfășoară activitatea procedurală în cauză în baza ordonanței de delegare emisă de către unitatea de parchet competentă”.

ADVERTISEMENT

În ziua audierii, Simion a oferit detalii despre acest dosar. Liderul opoziției a spus că nu are nicio emoție întrucât ”nu poate fi vorba decât de calitatea de martor pe care as putea-o avea în vreun dosar”.

”Nu cunosc detalii cu privire la speță, dar nu am nicio emoție referitor la o eventuala cauză în care sunt citat. Nu poate fi vorba decat de calitatea de martor pe care as putea-o avea în vreun dosar.

ADVERTISEMENT

Sunt un om responsabil si am cerut întotdeauna autorităților sa aplice legea fără sa tina cont de statutul persoanelor implicate în diferite cauze”, a explicat deputatul, citat de G4Media.

George Simion dezvăluie că e citat și la DNA

În apariția sa publică de luni, liderul AUR s-a plâns de faptul că el și colegii săi sunt ”verificați la sânge” din cauza unei aplicații a partidului. În plus, Simion dezvăluie că a primit și o citare la DNA. Motivul este spitalul mobil lansat de partid.

ADVERTISEMENT

”Observ însă că în ultima perioada autoritățile manifestă un interes deosebit pentru toate cazurile care ar putea avea chiar și cea mai nevinovată tangență cu persoana mea, partidul pe care îl conduc sau cu vreunul dintre colegii noștri.

Suntem verificați la sânge pentru o vulnerabilitate informatică la aplicația partidului. Suntem controlați drastic pentru fiecare leu pe care l-am cheltuit în ultima vreme. Trebuie să dam socoteală pentru că am lansat un spital mobil care oferă servicii medicale gratuite românilor, iar acum sunt citat într-un dosar DNA”, mai precizează Simion.

ADVERTISEMENT