News

Președintele Austriei, mușcat de mână de câinele Maiei Sandu. Video

Incident diplomatic la Chișinău, acolo unde Codruț, câinele Maiei Sandu, l-a mușcat de mână pe președintele Austriei, Alexander Van der Bellen.
17.11.2023 | 07:05
Presedintele Austriei muscat de mana de cainele Maiei Sandu Video
Câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei. Liderul de la Chișinău și-a cerut scuze. Sursa foto: captură YouTube / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incident diplomatic mai rar întâlnit a avut loc la Chișinău, acolo unde președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a fost mușcat de mână de câinele omologului său local, Maia Sandu.

Câinele Maiei Sandu l-a mușcat pe președintele Austriei. Liderul de la Chișinău și-a cerut scuze

În această săptămână, la Chișinău, a avut loc o trilaterală Republica Moldova – Austria – Slovenia. Președintele Maia Sandu i-a primit, joi, pe omologii săi: președintele austriac Alexander Van der Bellen și pe președintele sloven Natasa Musar. Cei doi au venit în statul vecin pentru a oferi sprijin privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Din Capitala Moldovei, liderul de la Viena va pleca acasă cu o ”amintire” nedorită. Mai exact, cu mâna bandajată. Van der Bellen a fost mușcat de câinele prezidențial Codruț.

Incidentul s-a petrecut în curtea palatul prezidențial de la Chișinău. După întrevederea trilaterală, Alexander Van der Bellen, Natasa Pirc Musar şi Maia Sandu au făcut o plimbare prin curtea instituției. Acolo se afla şi jucăușul Codruţ.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, pe o filmare apărută în social-media se vede cum şefa statului moldovean se apropie de animal și îl mângâie. Precaută, Natasa Pirc Musar a rămas deoparte. Nu același lucru l-a făcut Alexander Van der Bellen. Austriacul s-a apropiat şi el de Codruţ. Când liderul de la Viena a încercat și el să-l mângâie, câinele l-a muşcat de mână.

Ulterior acestui incident, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a scuzat pe animal. Ea a explicat în limba engleză că a fost multă lume în jur, iar Codruț s-ar fi speriat de vreun pericol.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Codruț, câinele Maiei Sandu. Când a devenit ”membru” al președinției de la Chișinău

Mușcătura lui Codruț a fost una cât se poate de serioasă. Drept dovadă, la întrevederile ulterioare, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu premierul Dorin Recean, Alexander Van der Bellen a apărut cu mâna bandajată.

Câinele Maiei Sandu a devenit ”membru” al instituției prezidențiale în luna septembrie a acestui an. Codruț este un câine găsit în stradă lovit de o mașină. ”După câteva luni de tratament, acum aleargă bucuros în 3 picioare”, a scris președinta Maia Sandu, pe Facebook, în urmă cu două luni.

ADVERTISEMENT

Codruț face parte din echipa noastră de la Președinție, după ce a fost găsit în stradă lovit de mașină. Din păcate nu am reușit să-i salvăm lăbuța, dar, după câteva luni de tratament, acum aleargă bucuros în 3 picioare”, a adăugat președinta, în toamnă.

ADVERTISEMENT