News

Un copil din Cluj a fost mușcat de un câine pe care voia să-l mângâie. Patrupedul a fost ridicat de un ONG

Un copil din Cluj a ajuns la spital după ce a fost mușcat de un câine maidanez pe care a încercat să-l mângâie, iar animalul s-a speriat.
14.09.2023 | 14:46
Un copil din Cluj a fost muscat de un caine pe care voia sal mangaie Patrupedul a fost ridicat de un ONG
Un copil din Cluj a fost mușcat de un câine. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Băiatul de 7 ani a ajuns la spital, momentul de panică fiind surprins de camerele de supraveghere de la bloc. Totul s-a petrecut într-un cartier din Florești, o comună de lângă Cluj-Napoca. Se pare că băiatul mergea spre un loc de joacă, dar a văzut un câine maidanez care stătea liniștit la umbră.

Un copil din Cluj a fost mușcat de un câine

A considerat că ar fi o idee bună să-l mângâie, dar în acel moment animalul l-a mușcat în zona pieptului, însă băiatul a reușit să scape și a povestit totul părinților. Aceștia au sunat la 112, iar o ambulanță l-a transportat pe copil la Spitalul de Pediatrie. Vecinii spun că acel câine a apărut acum o săptămână și era destul de agresiv, lătrând la alți copii, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Deși Primăria Florești a fost sesizată în urmă cu mai multe zile, aceasta nu a făcut nimic. În cele din urmă animalul a fost preluat de un ONG și dus într-un adăpost, în timp ce autoritățile locale nu au comentat incidentul. În urmă cu două zile, doi bucureșteni erau atacați pe stradă de un câine scăpa dintr-o curte.

Oamenii erau la plimbare alături de câinii lor, moment în care câinele din rasa Brac german i-a atacat și a rănit unul din câini. Autoritățile au constatat că acest câine era microcipat și avea stăpân, iar la fața locului au ajuns reprezentanții ASPA, care au capturat câinele. Proprietarul riscă acum o amendă serioasă și ar putea chiar să rămână fără câine, conform legii.

ADVERTISEMENT

”Două persoane şi câinii acestora au fost atacate duminică, 10 septembrie, de un câine care circula liber pe bd. Ghencea din Sectorul 6. Echipajul de intervenţie ASPA, sesizat de poliţiştii secţiei 22 Poliţie, a capturat în siguranţă câinele şi l-a transportat la un adăpost ASPA. Vorbim aşadar despre un metiș de Brac, cu deţinător, care fie a fost abandonat, fie a fost pierdut din neglijenţa proprietarului.

În acest caz am sesizat Serviciul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţiei a Municipiului Bucureşti pentru încălcarea prevederilor OUG 55/2002, art. 11, alin. 1”, au transmis reprezentanții Poliției. Proprietarul animalului riscă acum închisoarea de la 6 luni la 5 ani pentru ”neluarea mãsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinãtorul temporar al acestuia asupra unei persoane”.

ADVERTISEMENT

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a comentat cazul. ”La data de 10 septembrie 2023, poliţiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secția 22 Poliție au fost sesizați, în jurul orei 13.30, prin sistem 112, de către un bărbat, în vârstă de 45 de ani, cu privire la faptul că, pe o stradă din Sectorul 6, un câine ar fi atacat două persoane.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că aspectele sesizate se confirmă. Din cercetări, s-a stabilit că un câine, lăsat liber și nesupravegheat, a atacat un alt câine, provocându-i mai multe răni. De asemenea, în încercarea de a opri atacul, stăpânul celui de-al doilea câine și un alt bărbat care au intervenit au suferit răni provocate de cei doi câini.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-a deplasat un echipaj de prim ajutor care le-a acordat îngrijiri medicale celor doi bărbați, aceștia refuzând transportul la o unitate medicală. De asemenea, reprezentanți din cadrul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor au preluat câinele care a devenit agresiv, în vederea transportării către un adăpost din județul Ilfov. Ulterior, în urma activităților specifice, a fost depistat, la scurt timp, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, proprietarul câinelui lăsat nesupravegheat, acesta fiind condus la sediul subunității în vederea continuării cercetărilor”, au menționat reprezentanții Poliției.

ADVERTISEMENT