Fotbal international

Preşedintele clubului Benfica, acuzat de fraudă fiscală. La cât se ridică paguba

15.07.2020 | 14:39
Presedintele clubului Benfica acuzat de frauda fiscala La cat se ridica paguba
ADVERTISEMENT

Preşedintele clubului Benfica Lisabona, Luis Filipe Vieira, a fost pus sub acuzare de justiţia portugheză, pentru fraudă fiscală agravată, între 2016 şi 2017.

Gruparea de pe Estadio Da Luz este foarte aproape de rata titlul de campioană în acest sezon în fața marii rivale FC Porto, care mai are nevoie de un singur punct în ultimele trei etape pentru a se încorona.

ADVERTISEMENT

Faptul că favoriții nu au putut să-și apere trofeul cucerit în sezonul precedent i-a înfuriat foarte tare pe fani care au atacat cu pietre autocarul după o remiză cu modestaa Tondela.

Fraudă fiscală comisă de președintele clubului Benfica

Și cum un necaz nu vine niciodată singur, cotidianul O Jogo a anunțat că președintele Luis Filipe Vieira și alți oficiali ai clubului Benfica au fost puși sub acuzare de justiția portugheză, suspecţii fiind bănuiţi că ar fi păgubit fiscul cu suma de 600.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Luis Filipe Vieira, și mâna sa dreaptă şi administratorul clubului Benfica, Domingos Soares de Oliveira, precum şi compania care gestionează clubul şi cea care deţine stadionul au fost cercetate de justiţia portugheză pentru fraudă fiscală agravată.

Suspiciunile justiţiei se referă la plăţi către furnizori de servicii care, în realitate, nu ar fi fost niciodată prestate. În acest caz s-au mai efectuat percheziţii la cluburile FC Porto, Sporting Lisabona şi Sporting Braga, precum şi la societatea lui Jorge Mendes, unul dintre cei mai influenţi impresari din lume.

ADVERTISEMENT

Nu este primul caz de acest fel în fotbalul portughez. Președintele clubului FC Porto, Jorge Nuno de Lima Pinto da Costa, aflat în funcție din 1982, a fost cercetat de poliție ca parte a scandalului de corupție sportivă numită ”Apito Dourado”.

Ancheta l-a determinat pe acesta să fugă în Spania în 2014 pentru a evita detenția. El a fost acuzat oficial de corupție la 12 iunie 2007, împreună cu Reinaldo Teles, un alt membru al administrației clubului FC Porto.

ADVERTISEMENT

În aprilie 2009, Pinto da Costa a fost declarat nevinovat în toate acuzațiile referitoare la luare de mită, iar în mai 2011 a fost declarată nulă suspendarea de doi ani primită de acesta din partea Comisiei de Disciplină a Ligii Portugheze.

ADVERTISEMENT