Sport

Presiune pe Mihai Pintilii! Joacă în următoarele etape contra antrenorilor care au negociat cu Gigi Becali pentru venirea la FCSB

FCSB a revenit în lupta la titlu din SuperLiga. În următoarele etape, formaţia lui Mihai Pintilii întâlneşte echipele antrenate de tehnicienii aflaţi pe lista lui Gigi Becali.
11.02.2023 | 23:44
Presiune pe Mihai Pintilii Joaca in urmatoarele etape contra antrenorilor care au negociat cu Gigi Becali pentru venirea la FCSB
Presiune pe Mihai Pintilii! Joacă în următoarele etape contra antrenorilor care au negociat cu Gigi Becali pentru venirea la FCSB. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicolae Dică a renunţat la banca tehnică a celor de la FCSB la finalul lunii octombrie, după înfrângerea suferită de roş-albaştrii în faţa Universităţii Cluj. Patronul Gigi Becali a vrut să aducă imediat un înlocuitor din SuperLiga.

Presiune pe Mihai Pintilii! Joacă în următoarele etape contra antrenorilor care au negociat cu Gigi Becali

Iar FANATIK a anunţat atunci faptul că Eugen Neagoe şi Liviu Ciobotariu sunt în capul listei patronului celor de la FCSB. În cărţi ar fi fost şi Marius Croitoru, dar fostul antrenor al celor de la Botoşani tocmai semnase cu FC Argeş, de câteva zile.

ADVERTISEMENT

În următoarele trei etape, formaţia lui Mihai Pintilii joacă împotriva echipelor antrenate de Liviu Ciobotariu (FC Voluntari), Eugen Neagoe (Universitatea Craiova) şi Marius Croitoru (FC Argeş). Iar niciunul dintre tehnicieni nu are o situaţie roz la echipă.

“Trebuie să am binecuvântarea finului Pandele dacă vreau să-l iau pe Ciobotariu, la fel și cu cei de la Cluj pentru Neagoe”

La începutul lunii noiembrie, Gigi Becali era nehotărât între Neagoe şi Ciobotariu pentru banca tehnică a celor de la FCSB: “La momentul acesta nu mă pot hotărî între cei doi. O să vedem diseară la rugăciune.

ADVERTISEMENT

Trebuie să am binecuvântarea finului Pandele dacă vreau să-l iau pe Ciobotariu, la fel și cu cei de la Cluj pentru Neagoe. În momentul acesta chiar nu știu pe cine să aleg, pentru că țin foarte mult la amândoi”, a declarat atunci Becali pentru FANATIK.

În cele din urmă nu a fost niciunul dintre ei. Alesul a fost Mihai Pintilii, cel care a intrat în staff-ul campioanei imediat după retragere, în 2020. Deşi nu are licenţa PRO, Gigi Becali i-a dat pe mână echipa, iar fostul mijlocaş a reuşit să ducă FCSB în lupta pentru titlu, după un start mizerabil de sezon.

ADVERTISEMENT

“Ciobi” şi Neagoe cu probleme în acest sezon din SuperLiga!

Roş-albaştrii au câştigat opt meciuri şi au pierdut doar două în ultimele zece confruntări de campionat, fiind la şapte lungimi de liderul Farul Constanţa. Însă ce parcurs au avut antrenorii doriţi de Gigi Becali la echipă din noiembrie încoace:

Liviu Ciobotariu (FC Voluntari) – 2 victorii, 3 egaluri şi 3 înfrângeri – locul 11

Eugen Neagoe (U Cluj şi Universitatea Craiova) – 2 egaluri şi 3 înfrângeri cu U Cluj (a lăsat echipa pe locul 15) şi 2 victorii şi 2 înfrângeri cu U Craiova (în prezent pe locul 5)

ADVERTISEMENT

Totuşi, Universitatea Craiova, cu Eugen Neagoe pe bancă, a obţinut o victorie importantă împotriva celor de la CFR Cluj, scor 2-0, iar oltenii rămân cu şanse în lupta la vârf.

Croitoru, viaţă grea în Trivale! Fără victorie din luna octombrie

Chiar dacă nu a fost pe lista lui Gigi Becali după plecarea lui Nicolae Dică, Marius Croitoru este unul dintre antrenorii apreciaţi de latifundiarul din Pipera. Cu câteva zile înainte de plecarea lui “Dicanio”, Croitoru a semnat cu FC Argeş, astfel era imposibil să preia FCSB.

Dar la fel ca şi “favoriţii” pentru preluarea FCSB, nici Marius Croitoru nu are un palmares de invidiat începând cu luna noiembrie. Tehnicianul nu a reuşit nicio victorie în campionat cu FC Argeş de atunci:

Marius Croitoru (FC Argeş) – 5 egaluri, 3 înfrângeri – locul 13 în clasament

Pintilii, mutarea câştigătoare pentru Gigi Becali?!

Chiar dacă s-a declanşat o adevărată furtună pe tema lipsei licenţei PRO a lui Mihai Pintilii, rezultatele arată că Gigi Becali a luat decizia bună, de a merge pe mâna omului din staff. Chiar dacă nu are voie să dea indicaţii şi să se comporte ca un “principal” pe bancă, Pintilii a readus FCSB în lupta pentru titlu.

Rămâne de văzut dacă fostul internaţional va reuşi să îi şi învingă pe cei trei “rivali” la postul de antrenor al roş-albaştrilor, în următoarele trei etape. Evident, FCSB are un lot superior, din punct de vedere valoric, celor trei adversare, dar şi presiunea este mai mare pe elevii lui Pintilii, care nu îşi mai permit paşi greşiţi.

Programul FCSB-ului în următoarea perioadă:

  • Duminică, 12 februarie: FC Voluntari – FCSB (ora 20:00)
  • Duminică, 19 februarie: FCSB – Universitatea Craiova (ora 20:00)
  • Duminică, 26 februarie: FC Argeş – FCSB (ora 20:30)

  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,30 este cota pentru „total goluri: peste 2,5” la meciul FC Voluntari – FCSB

ADVERTISEMENT