News

Prețul surprinzător cerut pentru o garsonieră de 22 mp, în Cluj. Costă cât o locuință din Spania

O garsonieră de 22 mp din Cluj a ajuns să coste cât o locuință aflată pe litoralul spaniol. Prețul uriaș cerut de proprietar.
23.01.2024 | 20:01
Pretul surprinzator cerut pentru o garsoniera de 22 mp in Cluj Costa cat o locuinta din Spania
Garsonieră de 22 mp, în Cluj. colaj Fanatik/ Foto stiridecluj.ro
ADVERTISEMENT

Prețul surprinzător cerut pentru o garsonieră de 22 mp, în Cluj. Piața imobiliară din Cluj-Napoca a ajuns la un nou nivel, sumele cerute de proprietari pentru unele locuințe fiind extrem de ridicate, la ora actuală.

Prețul cerut pentru o garsonieră de 22 mp, în Cluj

De exemplu, pentru o garsonieră de 22 de metri pătrați se cere circa 4.000 de euro pe mp. Pe lângă faptul că nu este foarte încăpătoare, bucătăria locuinței este amenajată în hol. Mai mult, baia este extrem de mică.

ADVERTISEMENT

Cei care iau în calcul cumpărarea garsonierei ar putea fi tentați doar de amplasarea acesteia, fiind situată lângă Piața Unirii. Agenții imobiliari au declarat pentru Știri de Cluj că „datorită poziționării excelente este ideală pentru investiție de tip regim hotelier”.

Însă, prețul este de 80.000 de euro, deși are doar 22 de mp și o bucătărie în hol. Presa locală punctează faptul că suma cerută pentru această garsonieră poate fi folosită pentru a cumpăra unul sau chiar două apartamente pe litoralul din Spania.

ADVERTISEMENT
Prețul locuințelor din Spania
Prețul locuințelor din Spania

O altă garsonieră cu aceeași suprafața, situată în cartierul Gheorghieni din Cluj-Napoca, la etajul 4 al unui bloc, este vândută cu prețul uriaș de 105.000 de euro. Singura diferență este că cea de-a doua este „o investiție la cheie”, așa cum precizează agenția imobiliară.

De altfel, cea de-a doua garsonieră este amenajată în stil modern. Totodată, se află în apropierea unui centru comercial. Cu toate acestea, prețul este considerat ridicat de potențialii cumpărători.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt toate așa scumpe în Florida”

Nici în ceea ce privește casele vândute în cartierele din Cluj-Napoca, situația nu este diferită. Sursa citată notează faptul că imobiliarele au ajuns să coste cât locuințele e lux de pe litoralul american.

Exemplul a fost dat de un clujean care a comparat mai multe case puse la vânzare, în cartierele Andrei Mureșeanu și Gruia, cu locuințele din Palm Beach sau Naples. Bărbatul remarcă faptul că locuințele modeste din Cluj costă cât unele luxoase din Florida.

ADVERTISEMENT

„Ce părere aveți? Mai bună casa lui tataie din Andrei Mureșanu? PS. Nu sunt toate așa scumpe în Florida, am căutat să fie cam la fel cu anunțurile de aici”, a scris clujeanul pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT
Tags: