News

Prețurile polițelor RCA au crescut dramatic. Șoferii se plâng chiar de o dublare

Lovitură cruntă pentru șoferii din România: în ultima perioadă, aceștia se plâng că prețurile polițelor RCA au crescut dramatic.
10.08.2023 | 21:38
Preturile politelor RCA au crescut dramatic Soferii se plang chiar de o dublare
Vești proaste pentru șoferi: prețurile polițelor RCA au crescut dramatic
ADVERTISEMENT

În ultimele luni, prețurile polițelor RCA din România au crescut dramatic. Foarte mulți şoferi care au încheiat poliţe în debut de an şi care au verificat din nou tarifele s-au trezit cu oferte duble de tarif.

Vești proaste pentru șoferi: prețurile polițelor RCA au crescut dramatic, unii cetățeni se plâng de oferte duble

În luna aprilie a acestui an, guvernanții au stabilit plafonarea prețului polițelor de asigurare obligatorie. Potrivit acestui act normativ, tarifele ce trebuie plătite pentru încheierea unei polițe de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) până spre jumătatea lunii octombrie nu vor putea depăși valorile utilizate de fiecare asigurător în parte la sfârșitul lunii februarie 2023.

ADVERTISEMENT

Realitatea este însă una mult diferită și foarte cruntă pentru cetățeni. Deși, teoretic, tarifele RCA sunt plafonate până în octombrie, asiguratorii cresc prețurile, notează Observator News.

Mai mulți români s-au trezit cu oferte duble de preț, în ciuda faptului că n-au avut accidente. Autoritățile nu au replică și spun că astfel de situaţii nu sunt normale.

ADVERTISEMENT

Într-o astfel de situație ingrată se află un șofer din București. Acesta și-a încheiat asigurarea în luna mai. A plătit atunci suma de 2.439 de lei. Acum a avut parte de o surpriză uriașă și neplăcută. La o simulare, a constatat că, la aceeași companie, tariful este dublu.

La o altă asigurare care a fost făcută tot pe perioada plafonării şi care a costat puţin peste o mie de lei, şoferul a primit acum o ofertă mărită de preț, de 1.278 de lei.

ADVERTISEMENT

Sergiu Constantinescu, un expert în asigurări, explică motivele care ar fi putut duce la această creștere de preț pe care șoferii nu o înțeleg. ”Ar fi de verificat pe ce grad de bonus malus se află.

Dacă în loc în bonus 8, ai bonus 0, automat tariful se dublează. Evoluţia în vârstă a maşinii şi a posesorului auto să-l fi dus într-o altă grupă de risc, grupă de risc care are un alt tarif”, spune acesta, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Prelungirea valabilității polițelor Euroins, fără efecte pe piață

În această perioadă se analizează posibilitatea ca polițele RCA emise de Euroins să fie valabile până spre sfârșitul anului. Este vorba despre o propunere înaintată Guvernului de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind extinderea termenului.

Același expert citat spune că măsura nu va ajuta prea mult piaţa. ”Ne afectează pe noi toţi pentru că, în aceste 3 luni, asiguraţii cu poliţe Euroins vor avea accidente. Preţul reparării e infinit mai mare decât preţul unei poliţe. Vor ajunge să mărească preţul poliţelor, după ce se ridică plafonarea”.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Locuri de muncă bine plătite, dar neocupate. De ce nu se înghesuie românii
Locuri de muncă bine plătite, dar neocupate. De ce nu se înghesuie românii
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată