News

Previziunile sumbre ale lui Bill Gates. Ce fenomene ar putea ucide zeci de milioane de oameni

11.02.2021 | 10:21
Previziunile sumbre ale lui Bill Gates Ce fenomene ar putea ucide zeci de milioane de oameni
ADVERTISEMENT

Bill Gates e convins că încălzirea globală și bioterorismul vor fi cele mai mari probleme în viitor, mai mari decât amenințarea războiului.

Pandemia de coronavirus ar fi mic copil pe lângă drama care va fi cauzată de încălzirea globală sau bioterorism, crede fondatorul Microsoft.

ADVERTISEMENT

Bill Gates a acordat un interviu canalului de YouTube Veritasium și a anunțat că „în fiecare an vom avea mai multe decese decât cele din pandemie” din cauza schimbărilor climatice.

Previziuni sumbre ale lui Bill Gates

Bioterorismul va fi o altă mare problemă a viitorului, crede Gates. „Cineva care dorește să provoace daune mari ar putea să producă un virus, iar șansele de a ne confrunta cu asta sunt mult mai mari decât să apară o epidemie în mod natural, precum cea actuală”, a mai explicat el, potrivit Daily Star.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru omenire nu se poate absolut nimic pentru a preveni pandemiile, însă oamenii ar putea fi mult mai bine pregătiți în viitor într-o astfel de situație. „Am putea să ne pregătim mai bine, ca să nu mai avem niciodată un număr atât de mare de morți cum avem astăzi”, a transmis miliardarul.

Previziunile lui Bill Gates sunt extrem de urmărite, mai ales după ce bărbatul a prezis în 2015 că milioane de oameni vor muri din cauza unui virus extrem de contagios, pentru că omenirea nu e pregătită pentru această provocare.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare risc în ceea ce privește o catastrofă globală nu arată așa (n.r. – imaginea unei bombe nucleare). În schimb, arată așa (n.r. – imaginea virusului gripal).

Dacă ar fi ceva care să ucidă peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii, cel mai probabil este vorba despre un virus extrem de contagios, mai degrabă decât un război. Nu rachete, ci microbi. Unul dintre motivele pentru care s-ar putea întâmpla asta, este pentru că am investit o sumă enormă în armament nuclear. Însă, am investit foarte puțin într-un sistem ce ar putea opri o epidemie. Nu suntem pregătiți pentru următoare epidemie.

ADVERTISEMENT

Haideți să ne uităm la Ebola. Sunt sigur că toți ați citit despre asta în presă și, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat, problema nu a fost că a existat un sistem care nu a funcționat bine, ci problema a fost că nu avem deloc un sistem”, explica Bill Gates în 2015.

ADVERTISEMENT