News

Prima apariție publică a lui Boris Johnson după ce s-a vindecat de coronavirus! Premierul Marii Britanii și-a botezat băiețelul

03.05.2020 | 12:04
Prima aparitie publica a lui Boris Johnson dupa ce sa vindecat de coronavirus Premierul Marii Britanii sia botezat baietelul
ADVERTISEMENT

Dacă în urmă cu aproape o lună era internat la secția de terapie intensivă a unui spital din Londra și se lupta din răsputeri cu noul coronavirus, acum Boris Johnson traversează una dintre cele mai frumoase perioade din viața sa.

Recent, premierul britanic și logodnica sa, Carrie Symonds, și-au botezat fiul născut miercuri. Micuțul a primit numele Nicholas, în onoarea celor doi medici care i-au salvat viața tatălui său.

ADVERTISEMENT

Boris Johnson și-a botezat primul copil la scurt timp după ce s-a vindecat de coronavirus

Wilfred după bunicul lui Boris, Lawrie după bunicul meu, Nicholas după Dr. Nick Price și Dr. Nick Hart, cei doi medici care au salvat viața lui Boris luna trecută“, a scris Carrie Symonds, într-un mesaj publicat sâmbătă pe contul personal de Instagram.

Johnson și-a reluat recent activitatea după ce medicii i-au dat asigurări că s-a vindecat complet de COVID-19. La începutul lunii aprilie, acesta a petrecut trei nopți în terapie intensivă, timp în care medicii s-au menținut rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Din fericire, starea i s-a îmbunătățit ulterior, iar rezultatele ultimelor teste au fost negative.

ADVERTISEMENT

Mesajul transmis de premierul britanic. Medicii se pregăteau să-i anunțe decesul

De altfel, într-un interviu acordat tabloidului The Sun on Sunday, premierul Marii Britanii a dezvăluit că Nick Price și Nick Hart, cei doi specialiști l-au îngrijit pregătiseră deja anunțul decesului său după internarea în secția de terapie intensivă. „A fost într-adevăr un moment foarte greu, nu voi nega acest lucru”, a declarat Boris Johnson.

Aveau o strategie să facă asta potrivit unui scenariu de tipul ”moartea lui Stalin”. Nu mă aflam într-o situaţie deosebit de strălucită şi ştiu că erau în vigoare planuri de urgenţă.

ADVERTISEMENT

Medicii erau pregătiţi în toate felurile pentru ce trebuiau să facă dacă lucrurile luau o întorsătură proastă”, a mai spus acesta.

Liderul Partidului Conservator a petrecut trei zile sub asistenţă de oxigen, subliniind la ieşirea din spital, pe 12 aprilie, că lupta împotriva coronaviruslui “ar fi putut merge în cele două sensuri“. Deși nu s-a gândit niciodată că și-ar putea pierde viața, recunoaște că s-a „enervat” văzând că situația nu se îmbunătățește.

ADVERTISEMENT

Descriind cu emoţie vindecarea sa ca un “lucru extraordinar“, premierul britanic a subliniat că, iniţial, a fost în faza de “negare” în legătură cu gravitatea bolii de care suferea.

Privind retrospectiv, medici au avut dreptate să mă forţeze să merg la spital” a mai spus acesta, afirmând că experienţa sa îl face şi mai hotărât să combată maladia. Autorităţile de la Londra au anunţat sâmbătă 621 de decese suplimentare în 24 de ore, ajungând astfel la un total de 28.131, pe locul al doilea în Europa după Italia.

ADVERTISEMENT