News

Prima companie aeriană care își testează pasagerii de COVID-19 înainte de îmbarcare. Cum se face procedura. Video

16.04.2020 | 11:03
Prima companie aeriana care isi testeaza pasagerii de COVID19 inainte de imbarcare Cum se face procedura Video
ADVERTISEMENT

A apărut pe plan mondial prima companie aeriană care își testează pasagerii de COVID-19 înainte de îmbarcare. Este vorba de Emirates, cea care a început sa testeze pasagerii de coronavirus chiar înainte de îmbarcare.

Prima companie aeriană care îşi testează pasagerii de COVID-19 înainte de îmbarcare

Compania Emirates, în coordonare cu Autoritatea de Sănătate din Dubai (DHA), a anunțat introducerea unor măsuri de precauție suplimentare în contextul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Chiar în cursul zilei de miercuri, 15 aprilie, pasagerii din zborul spre Tunisia au fost testați pentru COVID-19, înainte de a pleca din Dubai. Astfel, Emirates a devenit prima companie aeriană care a efectuat teste rapide COVID-19 pentru pasagerii săi.

Testul rapid de sânge a fost realizat de Autoritatea de sănătate din Dubai (DHA) și rezultatele au fost disponibile în decurs de 10 minute.

ADVERTISEMENT


Acest test a fost realizat fără probleme de organizare în zona de check-in a companiei situată în terminalul 3 al Aeroportului Internațional Dubai.

Testele de COVID-19, utile la intrarea pe teritoriul altor state

Adel Al Redha, directorul operațional al companiei din Emiratele Arabe Unite, a declarat că testele de coronavirus vor ajuta pasagerii intre mai ușor în statele care cer certificate de COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Procesul de testare a decurs fără probleme și am dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi autorităților din sănătate din Dubai pentru inițiativele și soluțiile inovatoare. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul Aeroportului Dubai și al altor autorități guvernamentale.

Lucrăm la planuri de extindere a capacităților de testare în viitor și de extindere la alte zboruri, acest lucru ne va permite să efectuăm teste la fața locului și să oferim confirmare imediată pasagerilor din Emiratele care călătoresc în țări care necesită certificate de test COVID-19.

ADVERTISEMENT

Sănătatea și siguranța personalului și a pasagerilor de la aeroport rămân de o importanță crucială.”, anunță directorul Emirates, conform site-ului oficial al companiei din Dubai.

ADVERTISEMENT