News

Prima inaugurare din Autostrada Ploieşti – Braşov. Un ”ciot” de 6,3 km, deschis traficului

17.12.2020 | 11:26
Prima inaugurare din Autostrada Ploiesti  Brasov Un ciot de 63 km deschis traficului
ADVERTISEMENT

Vești bune din domeniul infrastructurii rutiere. În cursul zilei de joi, 17 decembrie, va avea loc prima inaugurare din Autostrada Ploieşti – Braşov. E vorba de un ”ciot” de 6,3 km care va fi deschis oficial traficului.

Porțiunea face parte autostrada A3 aflată în construcție aproape de Brașov, între Râșnov și Cristian, circa 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură cu câte două benzi pe sens.

ADVERTISEMENT

Tronsonul de autostradă care face parte teoretic din originala A3 Comarnic Brașov a fost construit de firma românească Alpenside și începe și se termină în DN73, ocolind localitățile Râșnov și Cristian.

Inaugurare pe Autostrada Ploieşti – Braşov: Ciotul Râşnov – Cristian, dat în folosință joi

În ședința de Guvern organizată joi la Palatul Victoria, ministrul Transporturilor a anunţat că începând din această după-amiază şoferii vor putea circula pe tronsonul Predeal – Cristian din Autostrada Ploieşti – Braşov.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode a prezentat raportul premierului interimar Nicolae Ciucă și a anunțat că în 2020 au fost daţi în trafic peste 90 de kilometri de autostradă, un maxim istoric al contractării de fonduri de către CNAIR.

”Astăzi (n.r. joi) vom da în trafic tronsonul Predeal-Cristian, cu 7,3 kilometri cu profil de autostradă. Cred că dăm un semnal foarte important pentru faptul că Guvernarea liberală încheie anul 2020 cu aproximativ 90 de kilometri de autostradă dați în trafic, într-un an foarte greu, într-un an în care pandemia a afectat toate domeniile.

ADVERTISEMENT

Am reușit să finalizăm în acest an un număr egal de kilometri cu cei finalizați în cei trei ani de guvernare socialistă, adică 96 de kilometri.

Anul 2020 a însemnat pentru Compania de Drumuri a însemnat din punct de vedere al contractării fondurilor un maxim istoric de aproape 80 de miliarde.”, a spus ministrul Bode în ședința de Guvern.

ADVERTISEMENT

Tronsonul Predeal – Cristian, terminat înainte de limită

Tronsonul de autostradă Predeal – Cristian va fi dat în trafic, joi, după ora 15, conform site-ului NewsBv.

Segmentul Râşnov-Cristian include 6,3 km la profil de autostradă şi 3,6 km de drum naţional. Lucrările la acest sector de autostradă, efectuate de constructorul Alpenside, au început în luna mai a anului 2019.

Termenul oficial de execuţie este luna august 2021, dar constructorul şi-a asumat finalizarea lucrărilor înainte de data-limită. Valoarea investiţiei este de 118 milioane de lei.

Porțiunea de autostradă dintre Râşnov şi Cristian va fi folosit ca rută ocolitoare a celor două localităţi.

ADVERTISEMENT