News

Prima localitate din România care va testa în masă cetățenii

04.12.2020 | 07:40
Prima localitate din Romania care va testa in masa cetatenii
ADVERTISEMENT

Comuna Dumbrăvița va începe testarea în masă a locuitorilor, după ce a fost în carantină în perioada 5 noiembrie – 3 decembrie.

Dumbrăvița are ofcial 7.500 de locuitori, însă în realitate aproximativ 20.000 de oameni locuiesc în comună.

ADVERTISEMENT

Potrivit Mediafax, comuna este pe locul 3 în topul celor mai bogate comune din țara noastră.

Dumbrăvița va testa în masă toți cetățenii

Comuna din județul Timiș își va testa toți locuitorii, după ce consilierii locali au votat testarea în masă a tuturor locuitorilor și au stabilit detaliile campaniei.

Banii necesari vor fi alocați de la bugetul comunei, conform datelor oficiale. „Nu adunăm multă populație într-un singur loc, pentru a nu crește riscul de infectare. Vom merge cu echipe mobile, la domiciliu, în baza unui program. Echipe mobile în care minimum una dintre persoane să fie un cadru medical specializat, însoțit de voluntari care să ajute la întocmirea listerlor, a registrelor cu cei testați, a rezultatelor testului, pregătirea testului și multe alte lucruri auxiliare”, a explicat consilierul local Daniel Cionca.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de consilierii locali, primarul din Dumbrăvița este sceptic că testarea în masă ar fi un succes.

Momentan nu începe, am cerut un punct de vedere oficial celor de la DSP și epidemiologilor care studiază pandemia mult mai în detaliu. O testare doar în Dumbrăvița, fără testare măcar pe un areal Timișoara – zona periurbană, nu ne va da decât o poză a situației existente. Persoanele se deplasează zilnic spre alte zone, nu ne va ajuta cu absolut nimic.

ADVERTISEMENT

80% dintre locuitori își desfășoară activitatea în Timișoara, 15.000 oameni nu pot fi testați fără ajutorul Armatei”, a punctat primarul Horia Bugarin.

Cei de la DSP au explicat, la rândul lor, cum văd problema.„Așteptăm un proiect concret. La modul general mi-e greu să cred că putem aviza astfel de situații”, a explicat Flavius Cioca, directorul DSP Timiș.

ADVERTISEMENT
Tags: