News

Prima ninsoare în Italia, în plin sezon estival. Acum câteva zile erau 30 de grade în această zonă

Temperaturile au scăzut și cu 15-20 de grade în această regiune. Schimbarea bruscă a vremii s-a produs din cauza ciclonului Poppea.
29.08.2023 | 08:19
Prima ninsoare în Italia, în plin sezon estival. Foto: Captură Facebook Per Sestriere
ADVERTISEMENT

Prima ninsoare în Italia și-a făcut deja apariția, iar acest lucru nu s-a întâmplat oricum, ci în plin sezon estival. Situația este cu atât mai bizară, având în vedere că acum câteva zile se înregistrau 30 de grade în zona menționată.

Prima ninsoare în Italia, în plin sezon estival

Această vară a fost una atipică, vremea trecând de la o extremă la alta. Nu au lipsit episoadele în care valul de căldură a pus stăpânire pe Europa, ca mai apoi temperaturile să scadă drastic în anumite zone.

ADVERTISEMENT

Acest lucru s-a întâmplat la finalul lunii august, în Italia, în zona Sestriere din provincia Torino, aflată la peste 2.000 de metri altitudine. Oamenii au fost întâmpinați, luni dimineață, de un peisaj autentic de iarnă.

Dacă unele zone din Europa se confruntă cu incendii de vegetație și caniculă extremă, ei bine, locuitorii din zona Sestriere, au alte probleme. Străzile și mașinile au fost blocate în urma ninsorilor abundente și total neașteptate.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei din Italia, stratul de zăpadă măsura 20 de centimetri. De altfel, temperaturile au scăzut brusc. În urmă cu câteva zile, valorile ajunseseră la 30 de grade Celsius, în timp ce acum sunt și cu 15-20 de grade mai puțin.

Este pentru prima dată în istorie când italienii din zona menționată au parte de zăpadă în luna august. În acest context, autoritățile s-au văzut nevoite să acționeze cu utilajele de deszăpezire, în plin sezon estival.

ADVERTISEMENT

Ploi și furtuni extreme în Spania, incendii de vegetație în Grecia

Schimbările extreme ale temperaturilor, precum și fenomenele neobișnuite au apărut din cauza ciclonului Poppea, care vine din nordul Europei. Pe lângă ninsorile din provincia Torino, au fost afectate și alte zone din Italia.

Astfel, după incendii și caniculă, alte regiuni din nordul Italiei sunt vizate de precipitații abundente și vânt puternic. De exemplu, furtunile au făcut ravagii în Lombardia, dar și în regiunea Liguria.

ADVERTISEMENT

Și în Spania și-au făcut apariția ploile torențiale. Există zone din Catalonia unde apa acumulată a trecut de 100 de litri pe metru pătrat. La polul opus se află Grecia, acolo unde incendiile de vegetație nu contenesc să izbucnească.

 

ADVERTISEMENT