Sport

Prima reacție a lui Adrian Mititelu după ce l-a demis pe Nicolae Dică: „Extrem de neplăcut”

Nicolae Dică a fost demis surprinzător de FC U Craiova, deși acesta câștigase două dintre ultimele trei meciuri jucate.
19.08.2023 | 19:59
Prima reactie a lui Adrian Mititelu dupa ce la demis pe Nicolae Dica Extrem de neplacut
Adrian Mititelu a renunțat la Nicolae Dică. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a rămas fără antrenor, după ce Adrian Mititelu l-a demis pe Nicolae Dică. Oltenii au un start de sezon sub așteptările conducerii, deși situația din clasament nu este atât de tragică.

Explicațiile lui Adrian Mititelu după ce l-a demis pe Nicolae Dică

Adrian Mititelu, patronul lui FC U Craiova, spune că l-a demis pe Nicolae Dică pentru că așa a simțit. El crede că presiunea obiectivului a apăsat pe umerii antrenorului care a pierdut două meciuri cu 4-3.

ADVERTISEMENT

Îmi pare sincer rău! Despărțirile de antrenori, înainte de termen, sunt extrem de neplăcute! Pur si simplu, asta am simțit! O fi bine, o fi rău, numai Dumnezeu știe! Presiunea obiectivului își spune cuvântul (n.r. – obiectivul declarat al oltenilor e play-off-ul)”, a declarat Adrian Mititelu pentru GSP.ro.

Nicolae Dică venise la FC U Craiova în iunie, după ce de la echipă plecase Joao Janeiro, cel ce făcuse pregătirea de vară. ”Nick” a rezistat doar cinci meciuri la olteni, iar două au fost pierdute după ce a marcat de trei ori.

ADVERTISEMENT

Clubul nostru și antrenorii Nicolae Dică și George Cotigă au încheiat de comun acord contractul de colaborare. Mulțumim pentru efortul depus și mult succes în continuare!”, a transmis U Craiova 1948, pe Facebook.

Cinci meciuri a adunat Nicolae Dică la Craiova: înfrângerile cu Sepsi, 1-0, Universitatea Cluj, 3-4 și Petrolul, 4-3, dar și victoriile cu FC Botoșani, 1-0 și FC Voluntari, 3-1.

ADVERTISEMENT

Dică le-a mai antrenat pe FC Argeș, FCSB și CS Mioveni, înainte să vină la Craiova. A fost secundul lui Mirel Rădoi la națională între noiembrie 2019 și noiembrie 2021. Cel mai bine s-a descurcat la FCSB, fiind ultimul antrenor care a dus echipa în Europa, având în palmares ultimele două calificări, din 2017 și 2022. Ajuns la 43 de ani, nu are încă trofee câștigate ca antrenor.

Antrenorii au viață scurtă la FCU Craiova

Joao Janeiro rezistase doar 18 zile la Craiova. Echipa e la doar un punct de formațiile de playoff. Printre favoriții la revenirea în Bănie se numără Nicolo Napoli, cel ce a mai fost de nouă ori pe banca echipei.

ADVERTISEMENT

12 schimbări de antrenori s-au făcut la echipă, de la promovarea din 2021. Adrian Mutu, Flavius Stoican, Dan Vasilică (interimar de două ori), Nicolo Napoli (două mandate), Marius Croitoru, Paul Răducanu (interimar), Joao Janeiro, Florin Drăgan (interimar) și Nicolae Dică au pregătit echipa în ultimii ani.

ADVERTISEMENT