Life

Prima reacţie a Niculinei Stoican după ce a fost dată în judecată de Constantin Enceanu

Niculina Stoican reacţionează după ce s-a trezit cu un proces pe cap. Artista a fost dată în judecată de propriul coleg, Constantin Enceanu.
17.08.2023 | 12:00
Prima reactie a Niculinei Stoican dupa ce a fost data in judecata de Constantin Enceanu
Niculina Stoican reacționează după ce a fost dată în judecată de Constantin Enceanu / sursa foto: Facabook / fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

S-au agitat din nou apele în muzica populară. Protagoniștii celui mai nou scandal sunt de această dată Niculina Stoican și Constantin Enceanu, colegi atât de scenă, cât și de ansamblu, la Maria Tănase, în Craiova.

Niculina Stoican, dată în judecată de Constantin Enceanu

Niculina Stoican, artista ce ocupă funcția de manager al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” s-a trezit cu un proces pe cap. Asta după ce propriul coleg, Constantin Enceanu a dat-o în judecată.

ADVERTISEMENT

Artistul i-a deschis proces la Tribunalul Dolj, ce are ca obiect litigiile de muncă, nemulțumit fiind de faptul că de 18 ani nu a fost promovat în funcție, deși se consideră unul dintre cei mai buni artiști de muzică populară.

Constantin Enceanu are ca scop recuperarea banilor ce i-ar fi cuvenit dacă, conform meritelor sale, ar fi fost avansat potrivit legilor din Codul Muncii la gradul profesional 1A, reprezentând cel mai înalt grad pe care artistul l-ar fi putut obține. Însă nu banii sunt cei mai importanți, ci recunoașterea meritelor profesionale.

ADVERTISEMENT

E adevărat, suma care s-ar fi strâns ca diferență este una substanțială, fiind vorba de o perioadă lungă de vreme în care maestrul ar fi fost văduvit de banii săi. Asta în cazul în care instanța îi va da dreptate, iar Ansamblul Maria Tănase îl va pune în drepturi.

“Eu de 18 ani nu am mai fost avansat, pe ultima treaptă. Nu e vorba de bani, ci de a-mi recunoaște meritul”

Ba mai mult, artistul se declară nemulțumit și de faptul că alți colegi ai ansamblului au fost promovați înaintea lui. Asta deși la capitolul valoare, succes sau reușite, nici măcar nu se pot compara.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, solicită plata diferențelor salariale din perioada 2018-2020. „Așteptăm decizia instanței. Eu de 18 ani nu am mai fost avansat, pe ultima treaptă. Nu e vorba de bani, ci de a-mi recunoaște meritul meu.

Fără lipsă de modestie, mă consider unul dintre cei mai buni artiști de muzică populară din țară. Alții nu sunt, poate, de valoarea mea, dar au fost promovați”, a spus Constantin Enceanu conform Cancan.

ADVERTISEMENT

Niculina Stoican, prima reacție după ce a fost dată în judecată de Constantin Enceanu: “Aștept decizia instanței”

Niculina Stoican a reacționat în scandalul în care s-a trezit peste noapte implicată. Contactată de FANATIK, în calitate de manager al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, artista a răspuns scurt și la obiect: “Dacă el a ales această cale, ce să mai spun? Aștept decizia instanței”, a spus aceasta în exclusivitate.

Niculina Stoican consideră că, dacă maestrul Enceanu a ales această cale, orice comentariu este de prisos. Și nu are de făcut decât să se conformeze și să lasă instanța să decidă.

În altă ordine de idei, Niculina Stoican are o perioadă aglomerată prin Tribunale, ea fiind în plin proces și cu artista Olguța Berbec, cea care o acuză că și-ar fi însușit piese de-ale sale.

 

ADVERTISEMENT