News

Prima sedinţă a coaliţiei PSD-PNL, în guvernarea Ciolacu. Premierul i-a enervat pe liberali că nu l-a acceptat pe Mircea Abrudean ca secretar general. Update

Prima sedinţă a coaliţiei PSD-PNL, în guvernarea Ciolacu, a avut loc luni, 19 iunie. Tensiuni între liberali și social-democrați.
19.06.2023 | 18:15
Prima sedinta a coalitiei PSDPNL in guvernarea Ciolacu Premierul ia enervat pe liberali ca nu la acceptat pe Mircea Abrudean ca secretar general Update
Prima sedinţă a coaliţiei PSD-PNL, în guvernarea Ciolacu. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Hepta.ro/ Facebook
ADVERTISEMENT
19-06-2023
15:17

Ciolacu și Ciucă nu au luat o decizie în privința lui Mircea Abrudean. Ce se va întâmpla cu pensiile speciale

În discuția pe care au avut-o luni, Nicolae Ciucă și premierul Marcel Ciolacu nu au stabilit în ce direcție va merge subiectul numirii lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului, conform surselor News.ro.

Se pare că o hotărâre, în acest sens, ar urma să fie luată miercuri. Nu ar fi fost vehiculat un alt nume pentru numirea în funcția pentru care Mircea Abrudean era susținut de liberali.

În cadrul discuției de azi, liderii coaliției de guvernare au hotărât ca săptămâna viitoare să fie dat votul referitor la legea pensiilor speciale. De asemenea, va fi convocat un plen reunit în vederea modificării Regulamentului celor două Camere pentru eliminarea pensiilor parlamentarilor.

 

Prima sedinţă a coaliţiei PSD-PNL s-a desfășurat, luni, 19 iunie, în noua guvernare, în fruntea căreia se află Marcel Ciolacu. Însă, coaliția nu a început activitatea cu dreptul, având în vedere că premierul i-a enervat pe liberali.

Prima sedinţă a coaliţiei PSD-PNL, în guvernarea Ciolacu. Premierul i-a enervat pe liberali

Sunt tensiuni în coaliția de guvernare după ce noul premier, Marcel Ciolacu, l-a respins pe Mircea Abrudean, susținut de PNL în funcția de secretar general al Guvernului. Social-democrații spun că prim-ministrul ar fi primit „informații de la serviciile secrete”.

ADVERTISEMENT

Motivul invocat a fost confirmat și liberali. În urma obținerii seriei de detalii de la servicii, Marcel Ciolacu a refuzat să îl accepte pe Abrudean. PSD susține că există „motive bine întemeiate”.

„Motivele sunt bine întemeiate, nu sunt un moft al lui Marcel Ciolacu. Au legătură cu informațiile primite de la serviciile secrete”, au spus surse politice pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

La această oră, fostul prim-ministru Nicolae Ciucă discută cu Marcel Ciolacu. Liberalii își doresc ca „problema să fie rezolvată”, conform sursei citate, considerând că premierul a căutat pretexte pentru a nu-l numi pe Mircea Abrudean în funcția de secretar general.

Rareș Bogdan: „Nu cred că dorește să tensioneze relaţia care a început în această guvernare”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că Abrudean vine din cea mai puternică organizație a liberalilor, din Cluj. Totodată, europarlamentarul spune că „a fost un excepţional cancelar al prim-ministrului Nicolae Ciucă”.

ADVERTISEMENT

”Atât timp cât a fost un excepţional cancelar al prim-ministrului Nicolae Ciucă, atât timp cât a fost un foarte bun prefect în plină pandemie în Cluj şi secretar general adjunct al guvernului în mandatele lui Orban şi Cîţu nu există niciun motiv. Are cel mai înalt nivel de clasificare din partea NATO, deci este unul dintre puţinii deţinători de clasificare a informaţii NATO din România”, a transmis Rareș Bogdan, potrivit News.ro.

Cu privire la refuzul premierului Marcel Ciolacu de a-l numi pe Mircea Abrudean secretar general al Guvernului, Rareș Bogdan spune că are încredere că noul prim-ministru va analiza situația și va proceda în așa fel încât să nu tensioneze relația în coaliție.

ADVERTISEMENT

„Am mare încredere că serviciile secrete româneşti sunt foarte bine informate, aşa cum am încredere şi în partenerii noştri din afară. (…)

Nu am nicio îndoială că domnul Marcel Ciolacu va cântări foarte serios. Nu cred că domnia sa doreşte să tensioneze relaţia care a început în această guvernare”, a precizat europarlamentarul.

Totodată, Rareș Bogdan susține că nu vor ceda în cazul în care Ciolacu va continua să îl respingă pe Abrudean. ”Vă asigur că nu vom ceda la acest lucru şi nu există o motivaţie reală. Acum, legat de compatibilităţi, eu aş putea vorbi de compatibilităţi, dar atât timp cât prim-ministrul Nicolae Ciucă nu a refuzat numirea unui condamnat penal la acea oră, cu informări mult mai dure, nu cred că este o problemă. Nu fac niciun fel de referire, nu dau nume”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

 

 

ADVERTISEMENT