News

Prima țară din UE care va primi doar turiști vaccinați. E o destinație populară în rândul românilor

FANATIK vă spune care este prima țară din UE care va primi doar turiști vaccinați. E o destinație populară în rândul românilor
09.07.2021 | 21:41
Prima tara din UE care va primi doar turisti vaccinati E o destinatie populara in randul romanilor
ADVERTISEMENT

Creșterea numărului de noi cazuri de infectare a determinat autoritățile din Malta să-și închidă granițele pentru persoanele care nu s-au imunizat împotriva SARS – CoV – 2.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Sănătății. Demnitarul a precizat că toți ce vor să intre în țară vor fi nevoiți să prezinte un certificat de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Prima țară din UE care va primi doar turiști vaccinați. E o destinație populară în rândul românilor

Chris Fearne, ministrul Sănătății din Malta, a explicat, în timpul unei conferințe de presă, că noile reguli vor intra în vigoare începând cu miercuri, 14 iulie.

În plus, demnitarul a explicat că sunt acceptate doar trei tipuri de documente doveditoare ale imunizării. În plus, copiii care își însoțesc părinții vor avea nevoie de un test PCR negativ.

ADVERTISEMENT

„De miercuri, săptămâna viitoare, oricine vine în Malta trebuie să aibă un certificat de vaccinare recunoscut: un certificat maltez, unul britanic sau unul valabil în Uniunea Europeană. Vom deveni primul stat din Europa care ia această măsură,” a declarat acesta.

În prezent, doar călătorii care vin din Regatul Unit trebuie să facă dovada vaccinării la intrarea în Malta. Restul oamenilor din țările europene pot intra dacă au efectuat un test PCR al cărui rezultat este negativ.

ADVERTISEMENT

Noile reglementări vin pe fondul unei creșteri vizibile a numărului de noi cazuri de infectare. Țara a înregistrat patru zile consecutive în care infectările s-au dublat de la o zi la alta.

Situația epidemiologică în Malta

Campania de vaccinare din Malta a fost un exemplu pentru restul celorlalte țări. Țara are o populație de aproximativ jumătate de milion de locuitoti, iar un procent de 79% din populația adultă a fost vaccinată cu schema completă.

ADVERTISEMENT

Totuși, dacă la data de 27 iunie, pe teritoriul țări erau consemnate un total de 23 de cazuri și nicio nouă infectare, la 4 iulie, autoritățile au raportat 94 de noi cazuri. Numărul total al infectărilor a crescut și el la 252 de cazuri active.

În schimb, în ciuda creșterii vizibile, doar trei oameni au avut nevoie de spitalizare. Acest lucru a fost pus de autorități pe seama procentului ridicat al oamenilor imunizați.

Oficialii au precizat că majoritatea infectărilor au legătură cu călătorii ce vin din afara țării. Mulți dintre ei sunt studenți, care vin în Malta pentru a studia engleza ca limbă străină. În acest context, ministrul sănătății a anunțat că, de miercuri, școlile de limbi străine vor fi închise temporar.

ADVERTISEMENT
Tags: