Sport

Primăria Constanța, anunț uriaș pentru Gică Hagi și Farul! Ce se întâmplă cu stadionul de 76 de milioane de euro. Foto

Primăria Constanța a făcut un anunț uriaș! Procesul pentru construirea stadionului „Gheorghe Hagi” a intrat în linie dreaptă. Imagini spectaculoase cu viitoarea arenă.
05.04.2024 | 18:47
Imagini spectaculoase cu viitorul stadion „Gheorghe Hagi” de la Constanța. Foto: Primăria Municipiului Constanța.
ADVERTISEMENT

Primăria Constanța a făcut un anunț uriaș. Memorandumul de finanțare pentru construirea stadionului „Gheorghe Hagi” va fi inclus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Totodată, reprezentații Primăriei de la malul Mării Negre au publicat mai multe fotografii spectaculoase cu noua arenă.

Primăria Constanța, anunț uriaș pentru Gică Hagi și Farul! Ce se întâmplă cu stadionul de 76 de milioane de euro

Costurile totale pentru ridicarea stadionului sunt de 76 de milioane de euro. Arena care poartă numele legendarului Gică Hagi are o capacitate de 18.000 de locuri, iar lucrarea ar urma să fie finalizată în prima parte a anului 2026.

ADVERTISEMENT

“Memorandumul de finanţare pentru construcţia stadionului „Gheorghe Hagi” va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului României. Procedura de achiziţie publică pentru contractarea lucrărilor de execuţie a fost adjudecată, însă contractul nu a putut fi semnat din cauza faptului că obiectivul de investiţii s-a aflat sub incidenţa prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 90/2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 şi a Ordonanţei de Urgenţă nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene”, se arată în comunicatul emis de Primăria Constanța.

Noul stadion va include și un teren de antrenament atât pentru fotbal, cât și pentru atletism, cu o pistă care va avea 6 culoare și cu o tribună de 1.000 de locuri. Exteriorul stadionului va fi amenajat cu promenadă, alei, drumuri și platforme, retele de utilităţi, împrejmuire şi zone de parcare pentru jucători si oficialităţi.

ADVERTISEMENT

Comunicatul Primăriei Constanța despre stadionul „Gheorghe Hagi”

„În plus față de funcțiunile de bază, cu destinație sportivă, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică.

Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind și cofinanțat de la bugetul local în cuantum de 52.461.127, 96 lei fără TVA”, se mai arată în comunicatul constănțenilor.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii iulie 2023, lucrările de demolare al vechiului stadion din Constanța au început. Acestea au durat o perioadă de 3 luni. Farul Constanța, echipa antrenată de Gică Hagi, va fi gazda unui stadion modern, construit conform reglementărilor UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA nivel 4.

Proiectul de construire al noului stadion de la Constanța va avea finanțare de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării și de la bugetul local. La începutul anului, primarul Vergil Chițac a vorbit și despre construirea unei săli polivalente la malul Mării Negre.

ADVERTISEMENT

„Trebuia să fie gata de peste doi ani, dar finanțarea a fost întreruptă de mai multe ori și constructorul a oprit lucrările. Ne-am implicat și am făcut modificări importante la proiectul inițial pentru a face sala funcțională. Erau multe inadvertențe care riscau să conducă la neomologarea sălii polivalente”, spunea Vergil Chițac.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori