Sport

Primăria din Baia Mare vrea să-i facă stadion modern lui Minaur. Costurile totale se ridică până la 7 milioane de euro

Primarul din Baia Mare este hotărât să construiască un stadion modern pe care să evolueze Minaur. Edilul a făcut deja solicitări către Guvernul și Parlamentul României.
21.10.2022 | 13:37
Primaria din Baia Mare vrea sai faca stadion modern lui Minaur Costurile totale se ridica pana la 7 milioane de euro
Primarul din Baia Mare vrea să renoveze vechiul stadion al celor de la Minaur. Sursă foto: Liga2.prosport.
ADVERTISEMENT

Minaur Baia Mare ar putea beneficia de un stadion modern după ce primarul Cătălin Cherecheș a dezvăluit că are în plan să renoveze Stadionul „Viorel Mateianu”.

Minaur Baia Mare ar urma să joace pe un nou stadion de 7 milioane de euro

Anunțul proiectului a fost de făcut Cătălin Cherecheș în cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat noul antrenor al băimărenilor, Mihai Iosif. Fostul antrenor al Rapidului a debutat cu dreptul pe banca formației din Liga 2 Casa Pariurilor.

ADVERTISEMENT

Minaur Baia Mare a ținut piept și a remizat, scor 0-0 cu Argeș, formația pregătită de Andrei Prepeliță, în prima etapă a grupelor Cupei României Betano. Cătălin Cherecheș a mărturisit public că așteaptă răspunsuri atât din partea Guvernului și Parlamentului României, cât și din partea autorităților locale.

Primarul din Baia Mare a dezvăluit că vrea să reconstruiască Stadionul „Viorel Mateianu”, care se află într-o stare avansată de degradare. Totuși, băimărenii au reușit să îi facă viață grea lui Ovidiu Burcă pe acest stadion, după ce Dinamo a scos doar un punct, scor 1-1 cu Minaur.

ADVERTISEMENT

Primarul din Baia Mare se orientează spre accesarea de fonduri europene

Edilul s-a gândit deja la o alternativă în condițiile în care nu va primi niciun răspuns din partea instituțiilor României. Cătălin Cherecheș a pomenit de accesarea unor fonduri interne, de la primărie, cât și accesarea unor fonduri europene.

„Sunt un om care se ține de cuvânt, iar în România gestionarea unei comunități ține doar de politic. Din această logică, mi-am dorit să lansez o invitație către cei care dețin puterea politică în județul Maramureș, la nivel național, reprezentaților PSD, PNL și UDMR, din Parlamentul României, din zona guvernamentală, reprezentanții de la nivelul structurilor centrale sau județene, oameni care au cuvânt de spus în politică.

ADVERTISEMENT

Am mai lansat această invitație, nu au dat semn de viață, dar le fac un ultim apel, să îmi spună în două săptămâni dacă Guvernul României poate finanța acest stadion sau ne uităm spre Viena, nu ne ma uităm spre București și facem noi, din bugetul nostru, acest lucru”, a mărturisit primarul la conferința de presă.

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare: „Ne trebuie undeva la 7-8 milioane de euro”

Cătălin Cherecheș a tras un ultim semnal de alarmă la adresa oficialilor Parlamentului și Guvernului României și a menționat o viitoare prezență în SuperLiga, primul eșalon al fotbalului din România.

ADVERTISEMENT

„Eu voi învita oamenii la întâlnire și sper ca peste două săptămâni să nu dea 20, 30, 50 de milioane, cum au dat pe la Târgu Jiu sau pe nu știu unde, nouă ne trebuie undeva la 7 milioane – 8 milioane de euro, ca să facem din acest stadion, un simbol pentru noi, unul pe care să onorăm, cândva, prezența în Liga 1 și să poată fi un loc pentru alte evenimente sportive, culturale, unde să se desfășoare.

Voi invita și presa la întâlnirea cu factorii politici, menționând că eu nu fac politică. Eu dau cu sapa, cu mătura, cu pixul, dar politică nu prea vreau să fac, pentru că nu are sens. Eu le mai dau o șansă celor care ne reprezintă în Parlamentul României și în Guvernul României sau la nivel județean, în cele mai mari foruri administrative”, a mai spus Cătălin Cherecheș.

Stadionul „Viorel Mateianu”, pe jumătate interzis

Arena pe care evoluează în prezent Minaur Baia Mare deține o capacitate de 15.500 de locuri, însă din cauza degradării jumătate de stadion este închis.

Inaugurată în 1929, arena nu a fost modernizată în ultimii ani, astfel că se află într-o stare degradată. O peluză și o tribună nu dispun de scaune, accesul fiind interzis în acele zone, astfel că jumătate de stadion este închis.

ADVERTISEMENT