News

Primarul din Crevedia se contrazice cu privire la activitatea stației GPL. Mesajul care l-a dat de gol

Primarul Florin Petre susține că nu știa despre activitatea ilegală de la stația GPL. Un mesaj apărut în spațiul public l-a dat de gol.
30.08.2023 | 08:12
Primarul din Crevedia se contrazice cu privire la activitatea statiei GPL Mesajul care la dat de gol
Primarul din Crevedia se contrazice cu privire la activitatea stației GPL. Colaj Fanatik/ Foto: Captură Antena 3/Youtube
ADVERTISEMENT

Primarul din Crevedia se contrazice cu privire la activitatea stației GPL. Deși susține că nu știa despre faptul că funcționa ilegal, dintr-un mesaj apărut în spațiul public, imediat după tragedie, reiese cu totul altceva.

Primarul din Crevedia s-a dat de gol. Ar fi știut despre activitatea stației GPL

Edilul Florin Petre s-a dat de gol chiar în timpul unui interviu acordat la Antena 3. El a fost întrebat dacă Prefectura sau Consiliul Județean l-ar fi notificat să facă verificări, pentru a constata dacă stația respectivă era închisă după controlul ISU.

ADVERTISEMENT

Primarul din Crevedia susține că nu a primit un astfel de avertisment și că nu știa absolut nimic cu privire la activitatea firmei. „Nu ştiam ce se întâmplă acolo cu cisternele pline, goale, nu ştiam”, a declarat Florin Petre, pentru Antena 3.

Însă, edilul a fost dat de gol de un mesaj publicat pe pagina oficială a Primăriei Crevedia. Este vorba de o declarație care ar fi fost făcută de primar, pe 27 august. Primarul Florin Petre este citat cu un mesaj în care specifică faptul că „nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

ADVERTISEMENT

„Primarul Petre Florin afirmă că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU.

Primarul a explicat: «Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU. Nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo», se preciza în postarea de duminică, 27 august, pe pagina oficială a primăriei.

ADVERTISEMENT
Postarea de pe pagina de Facebook a Primăriei Crevedia
Postarea de pe pagina de Facebook a Primăriei Crevedia. Foto Captură Facebook

Administratorul paginii de Facebook ia vina asupra sa

Deranjat de situația în care a fost pus de jurnaliști, Florin Petre a pus punct interviului. Ulterior, o nouă postare a apărut pe pagina oficială a Primăriei Crevedia, publicată de persoana care o administrează.

De altfel, administratorul paginii ia vina asupra lui, precizând că, duminică, primarul Florin Petre i-ar fi cerut să facă o postare cu privire la explozii, însă nu i-a oferit prea multe detalii. Astfel, administratorul paginii s-ar fi inspirat de pe net, intrând pe site-uri de știri.

ADVERTISEMENT

„M-am inspirat de pe net (aveți in foto imaginea), si am postat câteva completări preluate de la site-uri de știri. Citarea primarului de către mine, ca administrator, a fost eronata, de fapt eu cotând o știre, nu pe primar. Îmi cer scuze pentru situația creată. ”, se arată în noua postare publicată pe pagina de Facebook a primăriei.

Însă, aceeași declarație, cu privire la „cisternele care intrau şi ieșeau” de la stația GPL, a fost făcută de primarul Florin Petre și într-o intervenție televizată, la Digi 24, tot duminică, 27 august.

ADVERTISEMENT
Tags: