Fotbal intern

Primarul din Oradea vrea să construiască un stadion acoperit! Noua arenă va avea 15-20.000 de locuri

19.09.2019 | 16:35
Primarul orașului Oradea, Ilie Bolojan, vrea să contruiască un stadion acoperit care va avea o capacitate de 15-20.000 de locuri

Primarul orașului Oradea, Ilie Bolojan, vrea să contruiască un stadion acoperit care va avea o capacitate de 15-20.000 de locuri. Edilul a anunțat într-o conferință de presă că pentru noua arenă s-au luat în calcul două locații: actualul teren de sport de la Universitatea Oradea și un teren de la ieșirea din Oradea spre Băile Felix, care beneficiază de un spațiu mult mai mare.

Primarul din Oradea vrea să construiască un stadion acoperit

”Până la finalul acestui an vom derula câteva proceduri în zona respectivă. Vom realiza studiul de fezabilitate cu firma clujeană Dico&Țigănaș, care a realizat proiectele stadioanelor Cluj Arena și Ion Oblemenco din Craiova. Până în primăvara anului 2020 urmează să fie realizat un plan de urbanism și studiul de fezabilitate”, a declarat primarul orașului Oradea despre proiectul noului stadion.

Conform site-ului bihon.ro, Ilie Bolojan a spus referitor la finanțarea proiectului că sunt analizate mai multe variante de parteneriate locale cu fonduri europene sau cu Compania Națională de Investiții. Costul noului stadion urmează să fie stabilit în funcție de capacitate și de facilitățile acestuia, dar şi de soluţia propusă de arhitect. Prețul poate varia între 20 și 40 milioane euro. Din păcate, județul Bihor nu mai are echipă în primele trei ligi, cea mai bine plasată în fotbalul românesc este nou înființata CAO Oradea din Liga 4.

Așa arată noul stadion din Târgu Jiu

”Stadionul va semăna cu cel de la Târgu Jiu”

”Noua arena sportivă ar urma să fie asemănătoare cu cea de la Târgu Jiu, iar startul lucrărilor ar putea fi dat în anul 2021. Stadionul va fi dedicat fotbalului şi va avea tribune acoperite. Orice oraş care se dezvoltă are nevoie de acest fel de facilităţi. Actualul stadion municipal va fi dărâmat, însă doar după finalizarea noii arene sportive. Vom demara și un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea stadionului Tineretului, a mai spus Ilie Bolojan.

Noua arenă din Târgu Jiu are peste 12.000 de locuri, o parcare subterană şi un hotel de patru stele cu 30 de camere, pistă de atletism, două tabele de marcaj şi tribune acoperite complet, plus o zonă de shopping sub tribuna oficială. Mai multe orașe au anunțat în ultima perioadă construirea de arene noi. Astfel, stadioane moderne se construiesc la Timișoara (pe locul actualei arene Dan Păltinișanu), Târgoviște și Arad. În plus și Adrian Mititelu vrea să ridice o arenă modernă pentru formația sa FCU Craiova.