News

Primarul ia apărarea profesorului care a bătut un elev pentru că nu știa tabla înmulțirii: „I-aș strânge mâna. Poporul nostru așa a fost învățat”

Primarul unei comune valsuiene îi ia apărarea învățătorului care a bătut un copil cu bățul la palme afirmând că „poporul român așa a fost învățat”.
21.01.2023 | 16:42
Primarul ia apararea profesorului care a batut un elev pentru ca nu stia tabla inmultirii Ias strange mana Poporul nostru asa a fost invatat
Primarul comunei Șuletea, Ciprian Tamaș/ Foto: facebook
ADVERTISEMENT

Inspectoratul Școlar Vaslui și poliția au început o anchetă la școala Protopopești din comuna Tăcuta, după ce învățătorul a lovit cu bățul la palme un elev de numai 7 ani pe motiv că nu știa tabla înmulțirii. În mijlocul acestui scandal, primarul unei alte comune din Vaslui, Șuletea, Ciprian Tamaș, susține că i-ar strânge mâna învățătorului pentru metodele sale didactice, scrie Adevărul.

„Copilul meu să fie pedepsit cum am fost și eu”

Scandalul a pornit după ce mama copilului a publicat pe rețelele sociale imagini cu palmele învinețite ale fiului său.

ADVERTISEMENT

Acești învățători, profesori, care după atâția ani de la Revoluție nu au învățat nimic despre educarea copiilor într-un mod normal… Vrem în școala noastră profesori și învățători care au răbdare cu copiii. Acest copil este traumatizat, nu vrea sa meargă la școală de frică!”, a scris mama băiatului.

În schimb, primarul comunei Șuletea a luat apărarea acestei metode de predare, pe motiv că este tradițională în școala românească.

ADVERTISEMENT

O metodă de care și unii dintre noi, mai ales generațiile noastre, nu cred că am fost văduviți. Personal, eu am fost la școală la băiețelul meu, e în clasa a șasea, la ședința cu părinții și am spus că sunt total de acord atunci când iese din cadrul normal al activităților școlare, să fie pedepsit cum am fost și eu, la palmă, la fund, să-l tragă de perciuni”, a declarat primarul, într-o emisiune la Antena 3.

Nu cred că e o tragedie. Personal, nici nu-l cunosc pe acest cadru didactic, dar dacă l-aș vedea, i-aș strânge mâna. Bătaia e ruptă din rai. Poporul român așa a fost învățat, istoria ne-o spune”, a adăugat Ciprian Tamaș.

ADVERTISEMENT

Reacție dură de la Guvern

Afirmațiile primarului au provocat reacția ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse Gabriela Firea.

Bătaia nu este ruptă din Rai! Condamn ferm orice fel de acțiuni sau declarații care aduc atingere integrității și demnității unei persoane, mai ales copil sau/și femeie! Cu atât mai mult, condamn cu tărie afirmațiile primarului din județul Vaslui care este de acord și încurajează cadrele didactice să aplice corecții fizice elevilor. Îl consider chiar vinovatul moral pentru gesturile făcute de un profesor care l-a bătut pe un elev cu bățul la palmă. Consider că există alte metode eficiente de educare, nu unele barbare, care nu rezolvă nimic, ci doar nasc traume”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Ministrul amintește că regulamentele din unitățile de învățământ preuniversitar interzi explicit pedepsele corporale și agresiunile verbale sau emoționale asupra elevilor.

Inspectoratul Școlar a demarat o anchetă la școala Protopopești, fiind posibilă sancționarea învățătorului de 61 de ani care a bătut copilul.

ADVERTISEMENT
Tags: