Sport

Primarul orașului Constanța, laude pentru Hagi. Detalii despre noul stadion

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a vorbit despre colaborarea cu Gheorghe Hagi și despre noul stadion care va fi construit.
08.07.2023 | 19:35
Primarul orasului Constanta laude pentru Hagi Detalii despre noul stadion
2 ani mai are de așteptat Farul până când va putea juca pe noul stadion. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Primarul orașului Constanța a dezvăluit că demolarea stadionului începe pe data de 10 iulie. Ce spune de relația cu Farul și Gheorghe Hagi.

Primarul Constanței, ultimele detalii despre demolarea stadionului: „Termenul 2025 este unul rezonabil”

Constănțenii își iau adio de la vechiul stadion, iar primarul e optimist că Farul va putea reveni rapid pe noua arenă„Săptămâna viitoare încep lucrările de demolare (a vechiului stadion – n.r.). Proiectul a fost partajat: o parte din bani vin de la noi, o parte de la bugetul naţional.

ADVERTISEMENT

Nouă ne-a revenit sarcina de a demola stadionul urmând ca, între timp, constructorul, câştigătorul licitaţiei, care va fi anunţat între timp, să facă proiectul şi să ne sincronizăm aşa de bine ca să înceapă execuţia.

Dacă ne sincronizăm foarte bine, eu spun că termenul 2025 este unul realizabil. Peste doi ani pe vremea asta vom avea stadion”, a spus edilul, la Prima TV.

ADVERTISEMENT

Primarul Constanței, despre relația cu Gică Hagi: „Îl apreciez enorm pentru cât a riscat”

Vergil Chiţac a fost impresionat de ceea ce a reușit Hagi într-o comună de la marginea orașului Constanța: „Toată lumea are o relaţie deosebită cu Hagi. E dăruit totalmente fotbalului. Îl apreciez enorm pentru cât a riscat. Să iei toată averea strânsă cu trudă şi cu multă transpiraţie şi să o pui la bătaie, să construieşti academia şi echipa Viitorul…”.

Primarul se bucură că orașul său nu e împărțit, așa cum se întâmplă în alte părți: „Spre deosebire de Craiova, care are două echipe, spre deosebire de Cluj, care are două echipe, noi, la Constanţa, acum doi ani, am făcut altceva, am făcut o fuziune: Farul cu Viitorul.

ADVERTISEMENT

Mă refer la Ciprian Marica, care avea Farul, şi Gică Hagi, care avea Viitorul. Era nevoie şi de autoritatea publică în proiectul ăsta”.

„Am lăsat orgoliile la o parte și am devenit campioni”

Această uniune a avut ca principal rezultat câștigarea SuperLigii, mai crede Vergil Chiţac: „Dincolo de faptul că şi-au adunat forţele şi clubul este mai puternic, Farul este campioană, aveau nevoie de stadion şi noi, ca autoritate publică, trebuie să facem acest lucru.

ADVERTISEMENT

Probabil am făcut bine. Am lăsat orgoliile la o parte, am fost raţionali, ne-am adunat toţi şi am devenit campioni. Au devenit campioni. Meritul meu nici nu există”.

ADVERTISEMENT