Life

Primele declarații ale familiei după decesul regretatului Mitică Popescu: ”Boala n-a putut fi învinsă”

Conform celor din familia marelui actor, Mitică Popescu s-a stins din viață în urma unei afecțiuni grave, care, din fericire, nu i-a provocat o suferință îndelungată.
03.01.2023 | 20:25
Primele declaratii ale familiei dupa decesul regretatului Mitica Popescu Boala na putut fi invinsa
Primele declarații ale familiei după decesul regretatului Mitică Popescu. Sursa foto: facebook/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Mitică Popescu, cunoscut publicului prin intermediul rolului memorabil, Cocoşilă, din filmul ”Moromeţii”, dar și prin prisma emisiunii D’ale lu’ Mitică, a decedat la vârsta de 86 de ani. Familia acestuia a dezvăluit cauza, respectiv, o bolă care n-a putut fi învinsă.

Familia dezvăluie cauza decesului regretatului Mitică Popescu

Actorul Mitică Popescu se afla internat din luna decembrie la Spitalul Elias, după ce suferise un accident vascular cerebral.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 86 de ani, maestrul a decedat din cauza unor afecțiuni grave, așa cum reiese dintr-un comunicat transmis HotNews.ro.

Îndrăgitul actor Mitică Popescu s-a stins din viață după afecțiuni grave și o suferință de scurtă durată. A înfruntat totul până în ultimele clipe cu curaj și cu simțul umorului care l-a făcut atât de deosebit printre `monștrii sacri` ai teatrului și filmului românesc.

ADVERTISEMENT

S-a încercat tot posibilul de către personalul medical, care merită recunoștință, dar boala n-a putut fi învinsă.

Mitică Popescu și-a trăit ultimii ani din viață cu demnitate și în confortul meritat după o îndelungată carieră de succes.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a mai avut puține apariții publice, s-a bucurat tot timpul de dragostea și admirația tuturor celor care l-au cunoscut sau întâlnit, de respectul și prietenia unanimă a membrilor activi din galeria clubului Rapid București, de afecțiunea și căldura familiei care i-a fost mereu alături”, arată familia actorului într-un comunicat transmis HotNews.ro.

Cariera apreciatului Mitică Popescu

Mitică Popescu, născut în 2 decembrie 1936, la Bucureşti, a jucat mare parte din carieră pe scena Teatrului Mic.

ADVERTISEMENT

A debutat în 1973, în piesa ”Philadelphia eşti a mea” de Brian Friel. Apoi a făcut parte din distribuția spectacolul ”Matca” de Marin Sorescu.

Până în 2010 a interpretat sute de roluri pe scenele teatrului românesc.

De asemenea, de peste două decenii Mitică Popescu prezenta la TVR 2 cunoscuta emisiune D`ale lu`Mitică, care în 24 de ani a bătut recorduri peste recorduri. Aproape de 300 de mii de kilometri pentru a urmări reportaje sociale şi poveşti din zona rurală, adică aproximativ de opt ori ocolul pământului pe la Ecuator.

ADVERTISEMENT