News

Primele declarații ale lui Sorin Oprescu după ce a scăpat de arestul din Grecia: ”Nu am fugit. Tot procesul a fost o mascaradă”

Primele declarații ale lui Sorin Oprescu după ce a scăpat de arestul din Grecia. Fostul primar al Capitalei a vorbit despre pedeapsa primită și consideră că tot procesul ”a fost o mascaradă”.
01.06.2022 | 23:03
Primele declaratii ale lui Sorin Oprescu dupa ce a scapat de arestul din Grecia Nu am fugit Tot procesul a fost o mascarada
Sorin Oprescu a făcut primele declarații după ce a ieșit din arest. Sursa foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Sorin Oprescu a făcut primele declarații după ce a scăpat din penitenciarul Korydallos, din Grecia, în urma achitării unei cauțiuni cu suma de 5.000 de euro, dar și cu promisiunea că va locui la adresa din documentele predate și că nu va părăsi statul elen.

Sorin Oprescu consideră că este nevinovat

Sorin Oprescu se consideră nevinovat, afirmând că a primit o pedeapsă nemeritată. Mai mult, este hotărât să demonstreze că nu are nicio vină.

ADVERTISEMENT

”Contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecți şi pentru lucrul ăsta eu le mulțumesc. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor.

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut”, a mărturisit Sorin Oprescu pentru Antena 3.

Sorin Oprescu: ”Nu am fugit nicăieri”

Fostul edil general al Bucureștiului susține că nu a fugit de pedeapsa din România, în Grecia și că s-a creat ”o regie ieftină”.

ADVERTISEMENT

”Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (n.r Grecia), îmi făceam visul de o viaţă întreagă că atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă.

Eram acasă în apartamentul pe care l-am închiriat. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă? Am trăit cu speranța că poate întradevăr se dorește să se afle adevărul.

ADVERTISEMENT

Dar nu, s-a vrut altceva cu o regie din asta ieftină cu complet de divergența, chestii care au dus la interpretarea şi la copy-paste-ul la ceea ce s-a spus a doua zi după confirmarea arestării în Bucureşti în septembrie 2015 de către Camelia Bogdan. Dacă veți avea curiozitatea veți vedea exact textul. De aia am fost şocat” , a mai declarat Sorin Oprescu.

Așadar, fostul primar va aștepta următorul termen de judecată în libertate. În urmă cu 14 zile, el a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, fiind acuzat de corupție

Însă, deplasându-se la domiciliu pentru a-l aresta, poliția nu l-a găsit și l-a dat în urmărire generală. Mai apoi, s-a aflat că era plecat din România de două săptămâni. Ieșise din țară prin Vama Giurgiu. În cele din urmă, a fost prins în Grecia.

Încă din 2015 Sorin Oprescu avea probleme cu legea. În acel an, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.

ADVERTISEMENT