Sport

Primele goluri de la Campionatul Mondial 2022! Ecuadorul, la un pas de record în meciul de deschidere. Video

Campionatul Mondial 2022 a început cu două goluri în meciul Qatar - Ecuador. Sud-americanii au fost la un pas de record în meciul deschidere.
20.11.2022 | 21:20
Primele goluri de la Campionatul Mondial 2022 Ecuadorul la un pas de record in meciul de deschidere Video
Enner Valencia a marcat primele goluri de la Campionatul Mondial 2022
ADVERTISEMENT

Qatar – Ecuador 0-2 a fost meciul de deschidere de la Campionatul 2022, iar fanii au putut să vadă primele goluri de la turneul final. Sud-americanii puteau să intre în istoria meciurilor de deschidere dacă reuşita lui Enner Valencia, din minutul 3, nu era anulată.

Un ofsaid minuscul i-a anulat Ecuadorului recordul pentru cel mai rapid gol într-un meci de deschidere

În minutul 3 din Qatar – Ecuador, după o lovitură liberă, portarul Saad Al-Sheeb a ieşit haotic, Felix Torres a trimis mingea printr-o “foarfecă” în faţa porţii, unde Enner Valencia a reuşit să marcheze. Bucuria sud-americanilor a fost de scurtă durată, după ce golul a fost anulat pentru un ofsaid în construcţia fazei.

ADVERTISEMENT

Dacă reuşita lui Enner Valencia nu ar fi fost anulată, jucătorul ecuadorian ar fi intrat în istoria meciurilor de deschidere cu cel mai rapid gol. Borna datează de la Campionatul Mondial din 1998, când Cesar Sampaio deschidea scorul în minutul 5 al meciului Brazilia – Scoţia 2-1.

“Am visat la acest moment încă de când am văzut că vom juca meciul de deschidere. Cred că putem ajunge departe”, a spus, la finalul meciului, Enner Valencia.

ADVERTISEMENT

În continuare, recordul de cel mai rapid gol marcat la Campionatul Mondial rămâne al lui Hakan Sukur. În finala mică de la CM 2002, Turcia – Coreea de Sud 3-2, fostul mare atacant al selecţionatei Semilunei deschidea scorul în secunda 11.

Enner Valencia, primul autor al unei duble la Campionatul Mondial 2022

Dacă sistemul VAR i-a anulat recordul, Enner Valencia s-a revanşat în minutul 16 al meciului, când a transformat perfect lovitura de la 11 metri, pe care tot el o obţinuse. Astfel, primul gol al Campionatului Mondial 2022 a venit dintr-un penalty clar.

ADVERTISEMENT

Un sfert de oră mai târziu, Enner Valencia a reuşit dubla, după ce a reluat cu capul mingea centrată de Angelo Preciado. Atacantul lui Fenerbahce a devenit autorul primei duble de la Campionatul Mondial 2022 şi a ajuns la 37 de goluri în tricoul naţionalei Ecuadorului.

Enner Valencia a jucat până în minutul 77 al meciului, când a fost înlocuit cu José Cifuentes. Atacantul de 33 de ani a acuzat probleme medicale după intrările dure ale qatarezilor.

ADVERTISEMENT

În cele 77 de minute, Enner Valencia a atins mingea de 38 de ori şi câştigat 9 dintre cele 13 dueluri. De asemenea, atacantul naţionalei Ecuadorului a fost cel mai faultat jucător de pe teren, după ce a fost pus la pământ de patru ori. Pentru cele două goluri din Qatar – Ecuador 0-2, Enner Valencia a primit premiul de cel mai bun fotbalist al meciului.

ADVERTISEMENT