Fotbal international

Qatar – Ecuador 0-2, în Grupa A de la Campionatul Mondial 2022. Selecţionerul gazdelor, verdict dur: “Am fost incapabili să legăm patru pase”

Ecuador a câştigat meciul contra Qatarului, scor 2-0, după ce Enner Valencia a marcat ambele goluri ale sud-americanilor.
20.11.2022 | 21:24
Qatar  Ecuador 02 in Grupa A de la Campionatul Mondial 2022 Selectionerul gazdelor verdict dur Am fost incapabili sa legam patru pase
Cum a reacţionat Felix Sanchez după Qatar - Ecuador 0-2
ADVERTISEMENT
20-11-2022
19:33

Reacţiile selecţionerilor Qatarului şi Ecuadorului

“Am câştigat prin atitudine şi prin angajament. Am suferit o lovitură puternică în startul meciului, când ne-a fost anulat golul, dar am continuat să forţăm. Cred că a fost o victorie foarte clară şi sper să fie startul pentru ceva important. A fost cel mai important meci de la Campionatul Mondial. Nu doar că era partida de deschidere, dar întâlneam gazda. A trebuit să dărâmăm acele mituri istorice” – Gustavo Alfaro, selecţionerul Ecuadorului

“Nu a fost meciul la care visam. Trebuie să uităm jocul de azi şi să tragem rapid concluziile. Urmează meciuri grele şi adversarii vor dori să câştige punctele. Ecuadorul a meritat victoria. Putem să ne îmbunătăţim jocul, nu am arătat nivelul nostru maxim. Trebuie să scăpăm de presiune. Am fost incapabili să legăm patru pase şi am arătat multe lacune în defensivă. Echipa nu a fost echilibrată. Te pedepsesc astfel de echipe dacă faci greşeli” – Felix Sanchez, selecţionerul Qatarului

20-11-2022
17:05

FINAL Qatar - Ecuador 0-2 (E. Valencia 16, 31)

FINAL: Qatar – Ecuador 0-2 a fost primul meci de la Campionatul Mondial 2022. Sud-americanii s-au impus după dubla lui Enner Valencia (16 şi 31) şi ocupă provizoriu primul loc în Grupa A. Luni, de la ora 18:00, se va juca al doilea meci din această grupă, Senegal – Olanda.

Min. 86: Muntari a ratat cea mai mare ocazie a Qatarului, după ce a şutat mingea puţin pestea poarta Ecuadorului.

Min. 80: Organizatorii au anunţat că 67.372 de spectatori au asistat la meciul de deschidere de la Campionatul Mondial 2022.

Min. 54: Romario Ibarra a scăpat de un adversar şi a şutat spre poarta Qatarului, din afara careului, dar Al-Sheeb a respins.

Min. 46: A început a doua repriză a meciului Qatar – Ecuador

20-11-2022
16:54

Pauză în Qatar - Ecuador 0-2. Valencia, eroul primelor 45 de minute

Ecuador conduce Qatarul la pauză, scor 2-0, după dubla lui Enner Valencia (16 şi 31). Atacantul lui Fenerbahce mai marcase şi în startul partidei, dar reuşita a fost anulată pentru un ofsaid.

Prima repriză a meciului Qatar – Ecuador a fost prelungită cu 5 minute, după ce sistemul VAR a fost folosit în startul partidei.

După a doua reuşită a lui Enner Valencia, sute de fani ai Qatarului au început să părăsească tribunele stadionului.

fani qatar

20-11-2022
15:59

Ecuadorul a făcut spectacol în prima repriză contra Qatarului

VEZI AICI MECIUL ÎN FORMAT LIVE VIDEO

Min. 31: GOOOL Ecuador! Preciado a centrat în careu, de unde Enner Valencia l-a învins pe Al-Sheeb cu o lovitură cu capul.

Min. 16: GOOOL Ecuador! Enner Valencia a transformat perfect penalty-ul pe care l-a scos şi nu i-a dat nicio şansă lui Al-Sheeb.

Enner Valencia
Enner Valencia a deschis scorul din penalty în Qatar – Ecuador

Min. 15: Ecuador a primit o lovitură de la 11 metri, după ce portarul Qatarului l-a faultat în careu pe Enner Valencia.

Min. 3: După o lovitură liberă, unde portarul Qatarului a gafat, Felix Torres a retrimis mingea cu o “foarfecă” şi Enner Valencia a deschis scorul. Faza a fost revăzută cu ajutorul sistemului VAR şi reuşita sud-americanilor a fost anulată pentru un ofsaid milimetric.

Min. 1: A început Qatar – Ecuador, meciul de deschidere de la Campionatul Mondial 2022.

20-11-2022
15:20

Echipele de start la Qatar - Ecuador

Qatar: Al-Sheeb (Al-Sadd) – Ró-Ró (Al-Sadd), Hassan (Al-Sadd), Ahmed (Al-Gharafa), Al-Rawi (Al-Duhail), Khoukhi (Al-Sadd) – Hatem (Al-Rayyan), Al-Haydos (Al-Sadd), Boudiaf (Al-Duhail) – Afif (Al-Sadd), Ali (Al-Duhail). Rezerve: Hassan, Barsham – Waad, Salman, Alaaeldin, Assadalla, Muntari, Khidir, Mohamad, Muneer, Al Hajri, Madibo, Abdulraheem, Gaber, Meshaal. Selecţioner: Felix Sanchez

Ecuador: Galíndez (Aucas) – F. Torres (Santos Laguna), Hincapié (Bayer Leverkusen), Estupiñán (Brighton), Preciado (Genk) – Ibarra (Pachuca), Plata (Real Valladolid), Méndez (Los Angeles FC), Caicedo (Brighton) – Estrada (Cruz Azul), Valencia (Fenerbahce). Rezerve: Ramirez, Dominguez – Arboleda, Cifuente, Pacho, Gruezo, E. Preciado, Arreaga, Mena, Sarmiento, Espinoza, A. Franco, Reasco, Porozo, K. Rodriguez. Selecţioner: Gustavo Alfaro

Campionatul Mondial 2022 începe duminică, de la ora 18:00, când este programat Qatar – Ecuador, meciul de deschidere. Asiaticii sunt la debutul la un turneu final, în timp ce adversarii bifează a patra participare la Cupa Mondială.

Qatar – Ecuador, meciul de deschidere de la CM 2022

Qatar – Ecuador este meciul de deschidere de la Campionatul Mondial din 2022. Asiaticii speră să menţină tradiţia conform căreia gazda nu pierde prima partidă de la turneul final, aşa cum s-a întâmplat la ultimele patru ediţii.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă partida de debut a gazdelor CM 2022

Qatar – Ecuador se va disputa pe stadionul “Al Bayt” din Al Khor, a doua cea mai mare arenă de la Campionatul Mondial din 2022. Cu un cost de construcţie de 847.000.000 de dolari, stadionul are o capacitate de 60.000 de locuri şi va mai fi gazda a opt partide de la turneul final.

Înaintea meciului dintre Qatar şi Ecuador, pe stadionul “Al Bayt” va fi organizată ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial din 2022. Evenimentul va începe de la ora 16:00, iar un nume uriaş a refuzat deja prezenţa. Shakira ar fi trebuit să cânte la această ceremonie, dar şi-a anulat prezenţa după ce fanii au criticat-o.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV primul meci de la Cupa Mondială

Toate meciurile de la Campionatul Mondial 2022 vor fi transmise în direct de TVR 1, aşa cum se va întâmpla şi cu partida Qatar – Ecuador. De asemenea, meciul de deschidere poate fi urmărit şi pe site-ul TVR Plus, dar doar pe teritoriul României.

Meciul Qatar – Ecuador va fi comentat în direct de Emil Hossu Longin şi Dragoş Bocanaciu. Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar va fi transmisă de TVR 1, cu începere de la ora 16:25.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să ştii despre Qatar – Ecuador dacă joci la pariuri

Pariorii abia aşteaptă primul duel de la Campionatul Mondial 2022. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Qatar şi Ecuador.

Absenţele din loturile Qatar şi Ecuador

Înaintea meciului din Grupa A, Felix Sanchez are la dispoziţie întreg lotul, fără probleme medicale. În aceste condiţii, Qatarul va alinia cea mai bună formulă de start împotriva Ecuadorului.

ADVERTISEMENT

Gustavo Alfaro, selecţionerul Ecuadorului, are trei jucători cu probleme pentru meciul cu Qatar. Jeremy Sarmiento, Carlos Gruezo şi Robert Arboleda au şanse mici să joace. Din lotul pentru CM 2022 lipseşte Byron Castillo, jucătorul în jurul căruia s-a născut un întreg scandal în preliminariile din America de Sud.

Acuze de blat înainte de prima partidă de la CM 2022

Cu doar câteva zile înainte de Qatar – Ecuador, un jurnalist din Bahrain a pornit un scandal uriaş cu o postare pe Twitter. Acesta susţine că opt jucători ai selecţionatei sud-americane ar fi fost mituiţi cu 7.400.000 de dolari pentru a ceda partida.

Amjad Taha susţine că informaţia a fost confirmată de cinci surse din Qatar şi Ecuador şi a prezentat scenariul blatului. Asiaticii ar urma să câştige meciul cu 1-0, după un gol marcat în a doua repriză.

Cote la pariuri pentru partida de deschidere a Cupei Mondiale 2022

Bookmakerii văd un meci echilibrat între Qatar şi Ecuador, cu sud-americanii având prima şansă la victorie, la o cotă de 2,30. Un succes al asiaticilor, aflaţi la debutul la un Campionat Mondial, are o cotă de 3,60, în timp ce o remiză are 3,10.

Qatar şi Ecuador s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent. Asiaticii au palmares pozitiv, cu 1 victorie şi 2 remize, ambele venite la amicalele jucate în 1996. Cel mai recent duel direct, din octombrie 2018, s-a terminat cu victoria qatarezilor, scor 4-3, la capătul unui meci în care sud-americanii au avut doi jucători eliminaţi.


  • 2,60 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Qatar – Ecuador. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT