Fotbal international

Golul anulat cu VAR în Qatar – Ecuador 0-2 a provocat isterie în online! Acuze grave ale fanilor: “Jefuiesc Cupa Mondială”

Meciul de deschidere al Cupei Mondiale a stârnit ample controverse, după ce Ecuador a avut un gol anulat încă din minutul 3, pentru un ofsaid milimetric. Reacțiile au curs râuri.
20.11.2022 | 20:10
Golul anulat cu VAR in Qatar  Ecuador 02 a provocat isterie in online Acuze grave ale fanilor Jefuiesc Cupa Mondiala
Qatar e prima țară gazdă care pierde un meci de deschidere la Campionatul Mondial
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial din Qatar nici nu a început bine și deja arbitrajul a stârnit ample controverse la meciul de deschidere al țării gazdă cu Ecuador.

Ironii, glume și acuze pe toate mediile sociale după meciul Qatar – Ecuador

Scandal de arbitraj încă de la primul meci al Campionatului Mondial, dintre Qatar și Ecuador. Qatarezii au fost salvați de la primirea unui gol încă din minutul trei al partidei.

ADVERTISEMENT

Centralul italian Daniele Orsato a consultat VAR-ul și a anulat golul după câteva minute de dezbatere, pentru ofsaid. Reușita a fost anulată pentru o poziție neregulamentară milimetrică.

Portarul era ieșit din careul de șase metri, iar jucătorul Michael Estrada era cu un picior în afara jocului în momentul în care a primit centrarea.

ADVERTISEMENT

Un internaut a descris sugestiv cât de greu a fost de observat ofsaid-ul de la reușita ecuadorienilor: „Eu încercând să văd cum a fost ofsaid la acel gol. #WorldCup #Qatar #Ecuador”.

Faza ofsaid-ului din meciul Qatar – Ecuador, analizată la milimetru

Un alt fan a postat pe Twitter o fotografie în care într-adevăr se vede cum jucătorul din Ecuador se afla într-o poziție de ofsaid la limită: „Acum că am revăzut faza, are mult mai mult sens.

ADVERTISEMENT

După ce mingea a intrat în joc, a fost trimisă cu capul de un jucător ecuadorian, a țopăit puțin fără să influențată de Qatar, iar coechiperul său (al cărui picior se afla în poziție de ofsaid), a preluat-o.”, a scris Lee Seng Foo pe Twitter.

Alți microbiști au fost și mai acizi și au aruncat cu vorbe grele la adresa Qatarului: „Dacă nu au plătit oficialii acestui meci, cum poți spune lumii că acesta a fost un ofsaid? A fost un ofsaid pe bune?”, s-a revoltat un alt fan.

ADVERTISEMENT

Internetul a explodat după golul anulat ecuadorienilor

Un alt suporter a insinuat că arbitri din camera VAR ar fi influențați de către qatarezi și a încercat să descrie acest lucru cu o poză sugestivă: „Oficialii VAR în Qatar în acest moment. Valencia, Shakira, corupție, ofsaid”, a fost replica dură dată organizatorilor Cupei Mondiale.

„Acesta a fost un ofsaid acordat gratuit. Qatar jefuiește Cupa Mondială! Totul este adevărat”, a scris un alt fan exasperat.

„Ofsaid în Qatar. Ce glumă. Trișează în fața ochilor noștri”, a fost un alt comentariu acid.

Qatar este prima țară gazdă care a pierdut în meciul de deschidere, în istoria Campionatului Mondial. În ciuda deciziei controversate, Ecuador s-a impus cu 2-0.

ADVERTISEMENT