News

Primii bugetari care critică eliminarea voucherelor de vacanță la salarii de peste 10.000 lei

Sindicatele din penitenciare se împotrivesc eliminării voucherelor de vacanță pentru angajații cu salarii brute mai mari de 10.000 de lei.
31.07.2023 | 17:57
Primii bugetari care critica eliminarea voucherelor de vacanta la salarii de peste 10000 lei
Măsura controversată: Sindicatele se opun eliminării voucherelor de vacanță pentru angajații cu salarii mari. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Sindicatele din penitenciare se opun vehement eliminării voucherelor de vacanță pentru angajații cu salarii brute mai mari de 10.000 de lei. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a emis un comunicat în care argumentează că această măsură propusă de președintele PNL, Nicolae Ciucă, ar afecta negativ satisfacția și loialitatea angajaților față de locul lor de muncă.

Sindicaliștii din penitenciare se revoltă

Sindicatele acuză că această propunere este discriminatorie și neconstituțională, mai ales că se aplică doar bugetarilor cu venituri mari, incluzând și pe cei care cumulează salariul cu pensia. Potrivit FSANP, introducerea voucherelor de vacanță a fost o măsură benefică pentru industria turismului din România și a fost susținută chiar de guvernul condus de Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Această schimbare de poziție în privința voucherelor de vacanță i-a determinat pe sindicaliști să acuze incompetența și inconsecvența președintelui PNL în luarea deciziilor care să servească interesul României.

În comunicatul dat publicității, FSANP subliniază că acordarea voucherelor de vacanță au un scop important – acela de a crește nivelul de satisfacție al angajaților și de a maximiza loialitatea acestora față de instituțiile în care activează.

ADVERTISEMENT

În contextul anunțului PNL privind reducerea cheltuielilor, sindicatele sunt îngrijorate de măsurile propuse pentru diminuarea numărului de șefi din administrație și limitarea costurilor în instituțiile publice. De asemenea, liberalii susțin că protejează mediul de afaceri și investițiile, dar în același timp, doresc să nu acorde vouchere de vacanță angajaților cu venituri mai mari de 10.000 de lei lunar.

Tensiuni după decizia liberalilor

Conflictele dintre sindicate și conducerea PNL par să se intensifice pe această temă, iar situația rămâne una tensionată în ceea ce privește deciziile viitoare cu privire la acest beneficiu pentru angajații cu salarii mai mari.

ADVERTISEMENT

“Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) se împotrivește propunerii președintelui PNL, Nicolae Ciucă, de a elimina voucherele de vacanță pentru bugetarii cu venituri lunare mai mari de 10.000 de lei brut.

Sindicatele din penitenciare acuză că măsura propusă de ‘bugetarul de lux’, care cumulează salariul cu pensia, este vădit discriminatorie și neconstituțională. (…) Introducerea voucherelor de vacanță s-a dovedit a fi o soluție benefică industriei turismului din România, menținută chiar de guvernul condus de Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Sindicatele din penitenciare consideră că factorii determinanți în schimbarea poziției șefului PNL au fost incompetența și inconsecvența acestuia în luarea deciziilor potrivite pentru România”, au explicat reprezentanții FSANP.

ADVERTISEMENT