News

Bărbat de 32 de ani, mort după ce a fost tratat la spitalul din Urziceni: “A murit la mine în brațe” – Update

Poliția investighează moartea unui bărbat de 32 de ani după ce acesta a fost consultat la spital. E al doilea caz scandalos la unitatea medicală din Urziceni.
31.07.2023 | 20:23
Barbat de 32 de ani mort dupa ce a fost tratat la spitalul din Urziceni A murit la mine in brate  Update
Anchete în curs după moartea suspectă a unui bărbat la domiciliu și nașterea pe trotuarul spitalului. Captura Video.
ADVERTISEMENT
31-07-2023
18:22

Rafila îi cere demisia managerului spitalului, acesta reacționează

Având în vedere cele două incidente scandaloase de la spitalul din Urziceni, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a intervenit, cerând demisia managerului unității. Replica acestuia nu a întârziat să apară. Mai multe detalii AICI.

Luni dimineață, un bărbat de 32 de ani din localitatea Fierbinți de Jos a fost găsit decedat în locuința sa, la scurt timp după ce a fost tratat la un spital din municipiul Urziceni. Oamenii legii fac cercetări pentru ucidere din culpă și neglijență în serviciu în legătură cu acest tragic eveniment.

Spitalul din Urziceni, în centrul unui nou scandal

Cazul vine la scurt timp după ce o altă femeie a fost nevoită să nască pe trotuarul din fața aceluiași spital din Urziceni, întrucât, se susține, ar fi fost refuzată internarea. În al doilea caz, autoritățile demarează, de asemenea, o anchetă pentru a clarifica circumstanțele și eventualele nereguli în furnizarea serviciilor medicale.

ADVERTISEMENT

“La 3:20 mi-a făcut soțul infarct, trimis aseară acasă de ei cu un algocalmin făcut în fund, la 32 de ani. Aseară l-au trimis acasă. Au zis că nu are nimic și acum soțul meu e la INML pe masă. Avea dureri în piept, a sunat la salvare, a văzut că nu mai vine salvarea, a chemat pe cineva să meargă înaintea salvării.

L-a preluat salvarea. I-au spus doar că are tensiunea mărită, nu i-au spus valori, absolut nimic. Nu știu dacă EKG i-au făcut, soțul spunea că i-au făcut, și i-au recomandat să facă radiografie pulmonară astăzi și i-a făcut un algocalmin și l-au dat afară.

ADVERTISEMENT

I-au spus: Ce, nu mai puteai să aștepți cum ai așteptat până acum? Nici măcar recomandare scrisă, l-a pus să facă poză la o foaie că trebuie să facă radiografie pulmonară. Au preferat să-l trimită acasă. Acasă unde a murit la mine în brațe. După ce l-am resuscitat eu… cu mâinile mele”, a mărturisit soția pacientului deceda, pentru Euronews.

Poliția investighează cazul

Spitalul din Urziceni, sub conducerea managerului Daniela Elena Ianuș și în subordinea primăriei Urziceni, condusă de primarul Constantin Sava din 2004, se află acum în centrul atenției publice, iar cererea de transparență și responsabilitate este tot mai mare.

ADVERTISEMENT

“La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 05.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat, de 32 de ani, din localitatea Fierbinții de Jos, ar fi decedat în locuința sa.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă de polițiști, precum și un echipaj al ambulanței care a constatat decesul bărbatului, ce a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ialomița, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

ADVERTISEMENT

Din verificările efectuate a reieșit că, pacientul s-ar fi prezentat în cursul nopții trecute, la o unitate medicală, din municipiul Urziceni, unde a primit îngrijiri medicale, ulterior, revenind la domiciliu, unde a decedat. În continuare, se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neglijență în serviciu”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.

ADVERTISEMENT