News

Primul aeroport din lume care testează pasagerii de coronavirus. Cei care nu vor să stea în carantină sunt obligați să se testeze contra cost

03.05.2020 | 23:09
Primul aeroport din lume care testeaza pasagerii de coronavirus Cei care nu vor sa stea in carantina sunt obligati sa se testeze contra cost
ADVERTISEMENT

Aeroportul din Viena va pune, de luni, la dispoziția pasagerilor care intră în Austria teste pentru coronavirus ca să evita carantina timp de două săptămâni. Până acum pasagerii care debarcau pe aeroportul  vienez trebuiau să prezinte un certificat vechi de maximum patru zile care să ateste că nu sunt bolnavi de COVID-19, în caz contrar urmând să intre în carantină, scrie Reuters.

Rezultatul testelor, anunțate după 2-3 ore

Începând de luni, pasagerii pot face un test PCR la aeroport, iar rezultatul le va fi comunicat în două-trei ore.

ADVERTISEMENT

Călătoriile aeriene, fie în interes de afaceri, fie în cazuri de urgență vor deveni astfel mai sigure și mai ușoare”, a anunțat aeroportul din Viena.

În cazul pasagerilor care sunt acum în perioada de carantină, acesteia i se va pune capăt dacă testul pentru coronavirus iese negativ.

ADVERTISEMENT

Testarea la aeroport, care costă 190 de euro, poate fi făcută și de către pasagerii care pleacă din  Viena pentru a demonstra la destinație că nu sunt infectați.

În momentul de față, aeroportul din Viena primește zboruri de la Doha, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Lisabona, Minsk și Sofia, precum și curse charter sau de afaceri. Zborurile din zonele de mare risc sunt în continuare interzise.

ADVERTISEMENT

Austria a înregistrat până acum 15.526 de cazuri de infecție cu coronavirus, dintre care 598 au avut un final fatal. După o perioadă de izolare de șapte săptămâni, Austria a permis săptămâna trecută deschiderea centrelor comerciale, a magazinelor mari și a furnizorilor de servicii, inclusiv a frizeriilor.

Luna trecută, operatorul Emirates, în colaborare cu Autoritatea de Sănătate din Dubai, a anunțat că este prima companie aeriană care face pe loc pasagerilor teste rapide pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT